La Bursa, Capitala Culturală a Lumii Turcice, s-a desfășurat a doua ediție a Festivalulului de Film Korkut Ata, festival al cărui obiectiv este să prezinte publicului operele cinematografice care poartă codurile culturale ale lumii turcice, să sporească oportunitățile de cooperare culturală și artistică și să contribuie, prin arta cinematografiei, la întărirea și îmbogățirea valorilor istorice, culturale și sociale comune.

Ministrul Culturii şi Turismului Mehmet Nuri Ersoy, a subliniat, în discursul de la festivitatea de premiere că, încă din stadiul de intenție, primele gânduri au fost acelea de a prezenta, prin intermediul ecranului cinematografiei, bogăția culturală exprimată prin diversitate și o largă participare spunând că, față de prima ediție a festivalului, când au participat 42 de creații cinematografice din 13 țări, anul acesta au participat 52 de creații cinematografice din 17 țări.

Ersoy a mai spus că tema acestei ediții a festivalului a fost „Natura”.

„Artiștii noștri au deschis noi ferestre cu privire la lumea pe care nu o deținem, ci din care facem parte. Este cu adevărat emoționant să vedem cum culturi naționale unice, începând cu cultura turcă, pot face diferența. Atâta timp cât ne știm originile și ne păstrăm percepția cât mai largă, ne va fi mai ușor să ne exprimăm și să fim înțeleși. Și avem multe de spus lumii. Am făcut interpreți din artă și cinema și vom continua să vorbim, să povestim.”

Mehmet Bozdağ, producătorul serialului Kuruluș Osman, a fost premiat pentru contribuția la cultura turcă.

Actorii Murat Yıldırım şi Deniz Baysal au înmânat premiile pentru „Cel mai bun actor„ și „Cel mai bun regizor„.

Reclame
Reclame
Reclame
Publicitate