La Istanbul s-a desfășurat Festivalul de Film al Lumii Turcice, festival al cărui obiectiv este să prezinte publicului operele cinematografice care poartă codurile culturale ale lumii turcice, să sporească oportunitățile de cooperare culturală și artistică și să contribuie, prin arta cinematografiei, la întărirea și îmbogățirea valorilor istorice, culturale și sociale comune.

În cadrul festivalului a avut loc și Summit-ul Cinematografiei Lumii Turcice unde reprezentanții țărilor participante au semnat o declarație foarte cuprinzătoare. Constituirea Fondului Filmului Lumii Turcice, încheierea unor acorduri de coproducție, căile de urmat sunt doar câteva dintre punctele cuprinse în această importantă declarație.

Au fost acordate și premii instituțiilor care au contribuit la promovarea Lumii Turcice:

Centrul Media Baku, Agenția Cinematografiei din Uzbekistan, Studiourile de Film din Kazahstan, Studiourile de Film Cinematografic din Kârgâzstan și Televiziunea TRT din Turcia.

Actorii Engin Altan Düzyatan, Fahriye Evcen, Barış Arduç și Almira Krikova au fost invitați pentru a înmâna aceste premii.

Mai multe despre festival puteți găsi în limba engleză pe site-ul oficial al festivalului.

*****

La sfârșitul galei, Fahriye Evcen și Barış Arduç s-au arătat emoționați de participarea la această manifestare impresionantă.

Fahriye Evcen a mărturisit că sunt încă sub influența unui documentar pe care l-au vizionat.

Barış Arduç a spus că Lumea Turcică este o mare familie cu o cultură comună și valori comune.

Au fost întrebați și despre absența de la gală a partenerilor lor de viață Burak Özçivit şi Gupse Özay. Barış Arduç a spus că sunt ocupați cu treburile lor, Fahriye Evcen a spus că Burak Özçivit este la filmări.

Reporterul a întrebat și de Karan, iar Fahriye Evcen a spus că doarme, iar Barış Arduç a profitat de prilej să le spună să o lase să meargă la Karan.

A fost întrebat și el dacă își dorește copil, a răspuns că va fi cum va dori destinul și a mulțumit reporterilor.

Reclame
Reclame
Reclame