Aveți, în continuare, a doua parte a interviului acordat de Barış Arduç şi Burcu Biricik lui Hakan Gence de la prestigiosul cotidian HÜRRİYET. 

Prima parte e aici: https://viatacuaromadecafea.com/2019/09/15/nu-mi-se-pare-corect-sa-raman-fixat-pe-a-fi-chipes/


Burcu Biricik: M-aș plictisi până și de depresie

bb02.jpg

R- Sunteți mereu pozitivă. Emanați veselie în jur. Cât este de real acest lucru?
– Nu știu dacă are legătură cu vârsta, dar uneori mă întreb și eu.
R- Ați găsit răspunsul?
– Îl caut, dar ceea ce știu este că nu e ceva ce vine în urma strădaniei mele de a crea o percepție. Am și eu suișurile și coborâșurile mele, dar cam așa sunt din copilărie. În familia noastră toată lumea este veselă. Mergi azi în Elmalı (Antalya- locul copilăriei) și vor spune că sunt mereu energică.
R- Care e motivul acestei explozii de energie?
– Cred în energie. Când iau energie negative de la cineva, mă pot disipa de nu-mi revin. Iubesc căldura și sinceritatea, de aceea asta văd și în fața mea.R- Ce v-ar strica această stare?
– Nu mă hrănesc cu gânduri rele pe care să le măresc în mintea mea. M-aș plictisi până și de depresie. Dacă petrec astfel cinci-șase ore, sun imediat pe cineva, organizăm ceva și îmi revin. Dacă în jurul meu e cineva care emană energie negative, mă străduiesc să-i acord ajutorul, iar dacă nu se poate, fug de acolo.
R- În trei ani ați strălucit cu repeziciune. Ce fel de povară s-a format odată ce această strălucire ?
– Nu este o povară. Doar că îmi storc creierul pentru a vedea cum aș putea face totul mai bine.
R- Vă sperie viteza cu care vine noua generație de actori?
– Lăsați noua generație care vine din spate. În lumea digital există animații atât de bune încât putem lua și de la ele sentimenele. Este vizionată mai mult povestea. Gândesc că pe viitor s-ar putea să nici nu mai fie nevoie de actori. De aceea, cu privire la viitor am așteptări și nicidecum temeri. Există personaje de jucat pentru fiecare vârstă.
R- În ascensiunea aceasta rapidă credeți că v-a scăpat câte ceva ?
– Muncim ore în șir. Când văd fotografii de la nunta, ziua de naștere sau întâlnirile prietenilor, îmi spun că ar fi trebuit să fiu și eu acolo. Sunt tristă că pierd astfel de momente.
B.B. Spunând că asta, asta și asta ar fi tabuuri, ajungem să fim precum o bombă cu ceas.

R- Ce părere aveți despre supravegherea și cenzura digitalului?
– O spun ca public. Am 30 de ani și dacă plătesc pentru a alege conștient o platformă, nu cred că ar trebui cineva să-și permit luxul de a mă priva de aceasta. Pentru televiziune, ne facem treaba, nu comentăm pentru că nu suntem în situația de a ne război cu asta. Dar pe o platformă pe care o plătesc pentru a o viziona, eu aleg ce să vizinez. Pentru copii există controlul parental. În felul acesta, nu ni se face un bine. Dimpotrivă, se duce și asta, se duce și asta și se acumulează furie.
R- Ce spuneți despre faptul că se comentează o scurtă scenă a unui sărut între atâtea pentru care ați munci zile în șir?
– Povestea ajunge din nou la cenzură. Dacă nu am trăi viața atât de închis, dacă am vedea că anumite lucruri au ajuns la o stare de normalitate, atunci s-ar vorbi mai mult despre  actoria mea din celelalte scene filmate.
– Arta schimbă anumite lucruri în astfel de situații?

  • Neapărat, dar o putem face la televiziune? Ce bine ar fi! Dar o putem face cu teatru, cinema sau muzică. De pildă, a apărut cântecul ‘Susamam/Nu mi-e sete’. Nu o spun din punct de vedere politic. Noi, ca și comunitate, trăim ceva, Chestiunea este să deschidem percepția, creierul și ideile din mintea oamenilor. Spunând că asta, asta și asta ar fi tabuuri, ajungem să fim precum o bombă cu ceas. Ne lipsește un pic de iubire și ne lipsește un pic de conștiință. De aceea, arta trebuie să existe mereu în viața noastră și să spună oamenilor ce merge în eroare.

B.B. Este atâta energie negativă, încât mi-e teamă că undeva va exploda.

R- Cât de mult vă preocupă problemele lumii și ale țării?
– Sunt într-un du-te-vino între a le urmări și a spune „gata, ajunge„.
R- De ce simțiți asfel?
– Când deschid Twitter văd știri îngrozitoare care îmi dau echilibrul peste cap. Nu mai vreau să văd și să trăiesc astfel de știri.
–  Ce vă deranează?
– Chestiunea legată de femeie, cea legată de natură, animale, economie… Suntem plini de probleme. O spun pentru întreaga lume. Spuneam că eu cred în energie. Pe întreaga lume este atâta energie negativă acum, încât mi-e teamă că undeva va exploda.

R- Cum merge căsnicia?
– Foarte frumos, dar mi-e frică de deochi! …
RCum ați înțeles că el e bărbatul cu care trebuie să vă măritați?
– Trebuie să vă hrănească nu doar dragostea, iubirea, ci și altele. La început poate că nu eram atât de apropiați în gândire. În timp, tu evoluezi spre el, el spre tine și vă întâlniți într-un punct comun.  Eu și  Emre (Yetkin) ne și distrăm foarte mult.
R- Soțul vă este totodată impresar. Este dificil să lucrați împreună?
-Nu consider că e dificil. Emre e mai profesionist, eu mai sentimentală. I-am spus că aș putea da vina pe el pentru ceva legat de job, dar ne descurcăm amândoi foarte bine.

bb1.jpg

R- În povestea adusă pe ecran, dragostea e pe primul plan. Dumneavoastră cum ați vorbi despre dragoste?
Barış Arduç: E ceva spiritual. Când ești alături de acea persoană, chimia, spiritual, totul se schimbă. Nu te gândești la tine, te gândești la ea.

R- În serial, în dragostea voastră există o mare barieră de orgoliu? Este posibil orgoliul în dragoste?
Burcu Biricik: În anumite chestiuni, sunt și eu orgolioasă. Dar sigur că trebuie ceva care să merite. Dacă este un orgoliu fără conținut, dacă am la îndemână ceva valoros. ce trebuie trait, n-o lungesc.
R- Vedem poveste unui bărbat care nu a uitat prima sa dragoste? Vă amintiți de prima dragoste?
B.A.: Deoarece am trecut prin prea multe orașe, eu gândeam, mai mult decât dragoste, cum aș putea să mă adaptez în acel oraș.
B.B.: Pentru că nu au intrat în viața mea mulți oameni și am avut relații de lungă durată, mi le amintesc pa toate. Prima dragoste, prima emoție, prima lovitură primită în inimă, dar, pentru ceea ce trăiesc acum, pot spune că aceasta este adevărata dragoste.

bb01.jpg

R- Sunteți, precum personajul interpretat, răzbunător?
B.A.: Pot purta și eu, precum Kuzgun, un fel de ranchiună (Aici folosește o zicală de-a lor cu „ranchiuna dihorului„, dar nu știu în ce context folosesc ei expresia) (râde). Când îm pun în minte, îmi pun, dar trebuie să fie ceva foarte traumatizant pentru a mă purta spre ranchiună. Nu trăiesc cu ea ca un nebun, dar o țin undeva în mintea mea. În rest pe alte chestiuni, mă enervez, dar îmi trece.
R- Dar aveți, așa cum au ei, traume din copilărie?
B.B.: Ca toată lumea, am și eu. De pildă, multe persoane pe care le cunosc au probleme dinspre tată sau nu se văd cu acesta. La un workshop unde am fost, am aflat că traumele apar de la vârsta de patru ani. Iubirea, încrederea, un cămin cald sunt necesități care la acea vârstă trebuie îndeplinite. Și am văzut că într-o clasă de 20 de persoane, fiecăruia îi lipsea ceva. În general, timpul alocat este un procent foarte serios. Există atât de mulți oameni care cresc fără să completeze anumite chestiuni și fără să se hrănească de undeva. Reflectarea acestor deficiențe sunt elementele care ne fac pe noi cei de azi.
– Dumneavoastră ce vă lipsea?
B.B.: Am crescut doar cu partea dinspre mama. Dar era un cămin cald, care oferea multă iubire și încredere în sine.

R- Ce ați avea de spus unul despre altul?
B.A.: Este foarte important să te poți înțelege, să nu existe minciună, să fii corect. Cu partenerul de rol trebuie să poți sta la o masa așa cum ești și să poți vorbi ce gândești. Așa e relația cu Burcu. Ne înțelegem foarte bine. Îmi place foarte mult energia ei.
B.B.: Barış este dragul meu. Este foarte frumos să poți înțelege stările. Noi ne înțelegem foarte bine stările. Vorbim degajat despre viața noastră, despre probleme dacă ele există, despre munca noastră. Acum a venit alături de noi și Onur (Saylak). A munci cu el este o mare plăcere și o mare șansă.

bb3.jpg
R- Dacă cineva care nu a vizionat deloc primul sezon începe să-l vizioneze pe al doilea, pricepe subiectul?
B.A.: Categoric, da. Sezonul trecut aveam o poveste. În acest sezon, odată cu noile personaje, vin și noile conflicte. Pare că începe un nou serial, cu subtitrare, cu noi actori și noi povești.
R- Ce va fi?
B.B.: În acest sezon, Dila își dorește o viață liniștită. Ferman (Onur Saylak) îi deschide o ușă foarte bună pentru asta. Dar Dila rămâne în impas între Ferman și Kuzgun. Ce este iubirea? Iubirea este strădanie. Despre asta vorbește, iar eu, chiar și jucând în acest du-te-vino, trăiesc multe.

HakanGence.jpg