Barış Arduç și Burcu Biricik s-au întâlnit cu Hakan Gence şi au vorbit pe larg despre viața lor, despre țară și dragoste.

Iată prima parte a materialului din Hürriyet.

Reprezintă unul dintre remarcabilele cupluri de pe ecran. Energia lor este compatibilă atât în fața, cât și în spatele camerelor de luat vederi.

„Este frumos să poți înțelege starea. Noi ne înțelegem foarte bine unul altuia starea.„ spun ei. Îi preocupă actualitatea internă și internațională, fac planuri serioase cu privire la actorie. Ne-am întâlnit cu Barış Arduç și Burcu Biricik cu prilejul noului sezon al serialului KUZGUN. Am vorbit despre viața lor, despre țară și dragoste.

Barış Arduç: „ Nu mi se pare corect să rămân fixat pe a fi chipeș.„

R- De mult timp nu acordați interviuri. Când toată lumea vorbește despre proiectele dumneavoastre, de ce tăceți?
B.A- Nu mă străduiesc să fiu tăcut. Sunt mai fericit când trăiesc liniștit și nu stau în văzul lumii.
R-Aveți 32 de ani. Se spune că de la 30 se schimbă câte ceva. La dumneavoastră, ce s-a schimbat?
– De când mă știu sunt un calm, dar se întâmpla să am ieșiri de impulsivitate. După 30 de ani, a venit fermitatea.
R- Ce vă supără?
– A ți se insulta inteligența și a fi luat drept prost. Chiar dacă minți, măcar fă-o cu stil. Este un fel de insultă la adresa inteligenței mele chiar și a mă minți într-o limbă pe care o pricep și să crezi că nu o pricep.
R- Lipsiți din paginile mondene. Viața asta liniștită este reală?
– O viață liniștită este pentru mine mai atractivă. Sunt câțiva ani de când aproape că nici nu prea ies din casă. Avem doi câini, petrec timp cu ei și fac sport.
R- Petreceți timp cu câinii când ați putea savura notorietatea?
– Și ei au nevoie de mine. Se știe ritmul muncii noastre. Neglijăm anumite valori și ne neglijăm familia. Mă face fericit să fiu cu ei. Vin prietenii noștri, gătim. vizionăm filme. Zilele trecute am făcut creMĂ de zahăr ars. A ieșit minunată. Într-o zi îți fac și ție. Mâncăm împreună.
R- Zici că preferi liniștea, dar ai deschis o locație- Müştemilat…
– Patru prieteni care se înțeleg. Am deschis locația spunând „Hai să avem și noi locul nostru„. Din cauza faptului că sunt foarte ocupat, nu am timp să merg des acolo.
R- În ultimii patru ani v-ați scris numele în Liga Uriașilor. Ce ați trait în această perioadă?
– Creatura care se numește om, se obișnuiește cu orice. Tocmai de aceea, după o vreme, totul devine normal. Acesta este un avantaj pentru că altfel ar fi foarte mare probabilitatea să clachezi în momentele de cotitură din viața ta. În viața mea a intrat deodată o mare poveste. Cu cât digeri asta, devii mai precaut și să te miști fiind cu picioarele pe pământ.
R- Cum e lumea actoriei?
– Grea și extinsă, dar asta te ține viu. Trebuie să produci și să adaugi permanent ceva. La urma urmei, totul se schimbă. Și actoria evoluează.
R- Ce fel de evoluție?
– În actorie, atitudinea firească a crescut. Poate că a ajuns la dimensiunile care să determine publicul să spună: „De fapt, omul ăsta nu face ceva în plus.„

R- Spun „nu-i rău„, despre mine, dar nu folosesc propoziții ambițioase.
Ce simțiți când numele dumneavoastră este însoțit de titulatura „chipeșul„?
– Nu mi se pare corect să rămân fixat pe a fi chipeș. Am obligația de a mă dezvolta prin profesia mea.
R- Acesta este motivul pentru care ați ales rolul neobișnuit din Kuzgun? ‘
– Da. Chiar îmi doresc ceva și mai neobișnuit. De pildă, să slăbesc 20 de kg într-un film de cinema. Ce poate fi mai emoționant pentru un actor decât să se înstrăineze de sine privindu-se în oglindă?
R- Vă considerați chipeș?
– Nu-s rău, dar nu am propoziții ambițioase în acest sens.
R- O fotografie postată în timp ce faceți sport,în care vi se văd mușchii, ajunge în actualitatea turcă în social media. Ce fel de ego formează asta?
– Este o iubire față de munca ta și de personajul pe care îl joci. Nu trebuie să te lași prea mult cuprins de asta. Altfel, într-o zi când lucrurile nu vor merge prea bine, te vei întrista.
B.A.- Am învățat cu ani în urmă să nu fiu surprins.
Ce v-a surprins cel mai mult în lumea asta?
– A fost interesant să se schimbe și să se mute totul într-o noapte. Dar eu am învățat cu ani în ură să nu fiu surprins.
R- Cum?
– Încă de mic, am schimbat multe orașe și am cunoscut foarte mulți oameni. Și asta m-a învățat că, acolo unde există oameni, se poate întâmpla orice, cu bine și rău, că nu trebuie să fiu surprins de totul.
R- Pe unde ați trăit?
– Familia mea a plecat în Elveția pentru a munci. Acolo m-am născut. Pentru școala primară, am venit în Sakarya la familia mătușii mele. Doi ani am așteptat ca familia mea să-și facă ordine în treburi și să vină la noi. În perioada aceea m-am adaptat și la schimbarea de țară. În clasa a treia primară ne-am mutat la Gölcük. După cutremurul din 99 ne-am mutat la Bolu. În anul doi de liceu am venit, în sfârșit, la Istanbul. Tot timpul eram agitat că trebuie să mă adaptez la ceva.

R- Ce căutați la o femeie?
– Frumusețea e importantă, dar nu a fost niciodată prioritatea mea. De pildă, a-ți imagina viitorul, a-ți spune dacă poți avea copii, a visa o bătrânețe împreună… Fără a vedea astea, mi-e imposibil să mă îndrăgostesc.
R- De mult timp sunteți cu Gupse Özay. Este o minciună clișeul ‘Dragostea durează trei ani’?
– Nu pot veni cu o percepție general despre dragoste pentru că e ceva personal. Dacă există o astfel de limită, slavă domnului, noi am depășit-o și dragostea noastră continua.
R- Sunteți chipeș și faimos, dar, de când vă cunosc, aveți o singură relație. Cum reușiți asta:
– Nu te obligă nimeni la asta. E ceva ce ține de caracterul persoanei. Îmi place liniștea și acolo unde e liniște, trec și anii.
R- Nu alunecă gândul omului la altcineva?
– Slavă Domnului, nu există o astfel de situație. Nu există nicio clipă în care să fii spus ceva în sensul ăsta. Poate că e șansa mea. Faptul că am pe cineva în viața mea, mă echilibrează.

 R- Sunteți apolitic?
– Votez, dar nu-mi place să vorbesc despre politiă.
R-  Ce vă îngrijorează?
– Mă îngrijorează injustiția, nedreptatea.
 R- Cât de drepți suntem ?
– Toată lumea se străduiește, pe cât posibil, să fie dreaptă, dar egoismul s-a răspândit, în ultimii ani, la toată lumea. A trăi doar cu un telefon, a rămâne dependent de el, a nu fi social, ne-a făcut prea interiorizați și fiecare a ajuns să se lupte cu sinele.

R- În povestea adusă pe ecran, dragostea e pe primul plan. Dumneavoastră cum ați vorbi despre dragoste?
Barış Arduç: E ceva spiritual. Când ești alături de acea persoană, chimia, spiritual, totul se schimbă. Nu te gândești la tine, te gândești la ea.

bb01

VA URMA