Jurnalistul Ali Eyüboğlu de la Milliyet a stat de vorbă cu câțiva dintre actorii, regizorii și scenariștii din Azerbaidjan, Kazahstan, Kârgâzstan și Uzbekistan care au participat la Festivalul Cinematografiei Lumii Turcice desfășurat zilele acestea la Bursa.

Turana Hüseynli, actriță din Azerbaidjan, a mărturisit că pentru ea Turcia înseamnă frăție, prietenie, legătură de sânge.

A spus că dintre regizorii turci îi place Nuri Bilge Ceylan, îi mai plac filmele “Kelebeğin Rüyası/Visul fluturelui” și “7. Koğuştaki Mucize/Miracolul din celula a șaptea”. De asemenea, a declarat că îi plac multe seriale începând cu “Aşkı Memnu” și “Yaprak Dökümü”.

Îi place mult și îl respectă foarte mult pe Kıvanç Tatlıtuğ pentru că se dezvoltă permanent și apare întotdeauna un altul în fața publicului. A mai spus că ar fi un miracol să poată juca într-un proiect alături de acesta.

Meerim Atantaeve, actriță din Kârgâzstan, a spus că, atunci când se referă la serialele turcești, primul serial care îi vine în minte este “Muhteşem Yüzyıl/Secolul Magnific”. Dintre actorii turci, cel mai mult îi plac Burak Özçivit și Fahriye Evcen cu care și-ar dori să joace într-un proiect. A spus că îi mai plac și alți actori, dar Burak Özçivit și Fahriye Evcen au un loc special.

Furkat Usmanov, regizor, scenarist și producător din Uzbekistan,  a spus că de mare succes i se pare “Rise of Empires: Ottoman” și îi place foarte mult Tuba Büyüküstün.

Reclame
Reclame
Reclame
Publicitate