Barış Arduç şi Gupse Özay Arduç au ales pentru fetița lor născută ieri prenumele ASYA.

Ca și în cazul altor bebeluși celebri, am căutat semnificația și iată ce spune prestigiosul cotidian Hürriyet:

Asya este un nume întâlnit în mitologiile țărilor asiatice. Se știe că datează din mitologia sumeriană. Acest nume a fost folosit și ca nume de regiune în mitologiile greacă, hindusă și egipteană. În unele înscrisuri, Asia înseamnă frumusețe. Este un nume cu semnificația de zeiță a frumuseții sau regina frumuseții.

În diverse narațiuni mitologice, Asya conține semnificații diferite. Una dintre aceste semnificații este sensul „regiunii în care răsare soarele”. Motivul pentru acest sens este că soarele răsare din est și Asia este cel mai estic continent.

Numele Asya reprezintă frumusețea, curajul și puterea. Numele este încărcat și cu semnificația unei femei frumoase și talentate. Acest nume se referă la înțelepciune, cunoștințe străvechi și învățături care luminează calea umanității. De asemenea, are semnificații care includ iluminarea și dezvoltarea.

Iar noi știm că denumirea continentului asiatic provine din asiriana care inseamna „Soare râsare” însă sunt spcialiști care afirmă că denumirea continentului provine din sanscrită unde înseamnă „Răsărit”.

Înseamnă că nici zvonul despre care scriam cu ceva timp în urmă, faptul că vor ca fetița lor să se numească GÜNEŞ (Soare) nu era prea departe de ideea de Soare Răsare.

Așteptăm confirmarea oficială.

Reclame
Reclame
Reclame