FINAL de parcurs


“Plafonul de sticlă” reprezintă bariera ce împiedică femeile să avanseze pe scara ierarhică către vârful unei corporații. Comisia Federală a Plafonului de Sticlă din Statele Unite definește plafonul de sticlă ca fiind “bariera invizibilă, dar impenetrabilă ce împiedică minoritățile și femeile să atingă treptele superioare ale scării ierarhice, indiferent de calificările sau realizările acestora”. (Wikipedia)

Acesta a fost mesajul pe care a vrut să-l aducă în actualitate scenarista de succes Meriç Acemi.

De aici și titlul serialului, Plafonul de sticlă, metafora care se referă la barierele întâlnite în carierele femeilor realizate profesional.

Mesajul nu a prins sau nu a fost transmis pe înțelesul publicului și serialul, care îi are ca protagoniști pe Kubilay Aka și Bensu Soral, își va încheia parcursul odată cu episodul 8. Știrea a fost publicată de birsenaltuntas.com.

Succes actorilor și echipei de producție în proiectele viitoare!

Reclame
Reclame
Reclame

3 gânduri despre „FINAL de parcurs

  1. Sincer, nu pot sa inteleg care sunt gusturile telespectatorilor turci, seriale aratand bine de la bun inceput abia trecand de 30 de episoade, unele murind chiar la… 8, asa cum se va intampla cu un Cam Tavanlar bine jucat in mare parte, iar altele, banale, bat suta de episoade! Un singur repros as fi avut: poate ca s-a exagerat cu prea lungi secvente ridicole cu „circarul” Sinasi (jucat de un actor pe care l-am vazut prima oara) si marea actrita altfel Hatice Aslan, distribuita insa intr-un rol de doi lei!

    Apreciază

  2. Încă o observație…. Cred că la un moment dat, scenariștii au deplasat tematica barierelor profesionale cu care se luptă femeile la povestea de dragoste… Și au pierdut legătura cu ce se dorea inițial… Poate că ar fi fost altceva dacă mențineau subiectul de la început.

    Apreciat de 1 persoană

  3. Îmi pare tare rău, mie îmi plăcea serialul. Am constatat că prind mai bine unele clișee (o relație șef/asistentă, o minciună care stă intre cei doi protagoniști etc.) și umorul ușor (poate pentru că este vară, poate că ne-am săturat de pandemie și restricții, motive se găsesc). Pe de altă parte, decizia de a-l distribui în aceeași zi cu SÇK a fost cât se poate de neinspirată, nu știu cine a luat-o și care au fost motivele. Eu regret, la fel cum am regretat finalul prematur al serialului Iyi Günde, Kötü Günde… Actori buni a căror muncă este desconsiderată. Păcat!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.