Sări la conţinut

Aduc povești cu care se poate empatiza și ating sentimente care îl fac pe om, OM


Cotidianul englez The Guadian a alocat spațiu amplu unui material care face o analiză a succesului global al serialelor turcești.

bandicam 2019-09-14 14-00-06-727.jpg

Sub titlul „Cum cuceresc serialele turcești LUMEA„, jurnalista Fatima Bhutto  susține că, din punct de vedere global, serialele turcești „amenință„ televiziunea occidentală.

Jurnalista a stat de vorbă cu Arzu Öztürkmen, care predă Istoria artei spectacolului, istorie și antropologie, cultură și literatură populară în era republicană la Universitatea Boğaziçi, conform căreia este o greșeală catalogarea serialelor turcești drept telenovele.

Mai scrie că serialele “Gümüş”, “Binbir Gece/O mie una de nopți”, “Aşk-ı Memnu/Iubire ascunsă”, “Muhteşem Yüzyıl/Secolul Magnific” au fost difuzate în peste o sută de țări, iar serialele turcești, din punct de vedere al vânzărilor internaționale și audiențelor globale, se situeaază pe locul al doilea după serialele din SUA.

Jurnalista a alocat spațiu opiniilor actorilor Halit Ergenç şi Kıvanç Tatlıtuğ.

Potrivit lui Halit Ergenç, pe care jurnalista îl consideră „bărbatul turc ideal„. „Particularitatea care separă serialele turcești de cele americane este faptul că acestea ating sentimentele care îl fac pe om, om.„

bandicam 2019-09-14 12-59-16-022.jpg

Kıvanç Tatlıtuğ este de părere că succesul serialelor turcești se datorează faptului că aduc povești pe care Europa și Hollywood-ul încă nu le-au descoperit. Punându-se în locul spectatorului internațional, spune că în serialele turcești urmărește povești cu care poate empatiza.

bandicam 2019-09-14 12-59-26-764.jpg

Sursa: HÜRRİYET

Foto: Instagram

https://www.theguardian.com/tv-and-radio/2019/sep/13/turkish-tv-magnificent-century-dizi-taking-over-world

bandicam 2019-09-15 15-32-13-956.jpg

3 comentarii »

 1. Eeeeeeeee…… Incurcate sint caile DOMNULUI!
  OMUL E OM in cinematografia turca! Nu cutra,adica barbatul tuturor femeilor, si femeia tuturor barbatilor ! Din contra.
  Iata cauza tuturor succeselor incontestabile ale cinematografiei turcesti !
  ATIT BARBATUL TURC CIT SI FEMEIA TURCA sint PURI, SERIOSI, toti din cinematografia turca sint VALORI INTELECTUALE MULTICULTURALE SI MULTITALENTATE SI totodata valori MORALE IMPECABILE care se reflecta in arta lor PERFECTA SI INEGALABILA azi si oricind pe mapamond (exceptiile intaresc regula!).Colac peste pupaza, mai sint si FRUMOSI FIZIC de sta soerele in loc, si cu SUTELE, nu cite unul ratacit printre uriti , ca la celelalte popoare.Din acest motiv, sint ADULATE SERIALELE TURCESTI, pentru ca regula de baza a vietii turcesti concrete este SERIOZITATEA care are la baza regulile morale religioase, avind toti, in primul rind O FACULTATE STIINTIFICA la baza, dupa care urmeaza cea de a doua, cea actoriceasca, ca REGULA. . Turcii sint popor profund credicios , care RESPECTA SI CULTIVA FAMILIA ANCESTRALA.
  Ce PERFECTI sint actorii turci si echipele lor care dau aceste capodopere de viata,INIMITABILELE serialele turcesti! Iata cheia tuturor succeselor!
  Lumea nu intelege succesul serialelor turcesti?
  E firesc, pentru ca lumea mapamondului s-a dezumanizat si demonizat 100% azi !. POPORUL TURC,inca NU!
  In Turcia fiecare isi are locul lui extrem de bine stabilit, de mii de ani, neschimbabil, valorea cu nonvaloarea. E logic. VALOAREA ramine aceiasi cu ea insasi , vesnic!
  TARANUL TARAN, BOIERUL BOIER, iar ierarhia valorilor functioneaza impecabil. Daca copilul taranului turc ancestral, un truditor al pamintului PERFECT SI SERIOS din tata in fiu , e capabil sa invete carte PE BUNE, are deschise portile celor mai inalte FACULTATI din TURCIA. Aici este cheia succesului! Nu, banii, pilele, cunostintele si relatiile pentru a cumpara diplome la kil si a da societatii doar INCOPETENTIsi TICALOSI si IMORALI pe banda rulanta care sa presteze SERVICII in societaten de cea mai proasta calitate in orice domeniu de activitate. .
  Barbatul turc este capul familiei ANCESTRALE, dupa traditie, unde actorii turci sint PERFORMERI, pe care o practica in viata zilnica si O PROMOVEAZA CU MINDRIE NATIONALA in arrta lor , familia raminind CELULA SOCIETATII vesnic , cu bunici unchi si matusi laolalta, UNITI PRIN IUBIRE SI RESPECT. BJARBATUL turc este inca CAPUL FAMILIEIN si recunoscut si respectat de femeia si copiii lui, si de aceea treburile merg ARMONIOS , chiar daca exista si divergente firesti necesare slefuirii(exceptiile nu inflenteaza bunul mers al societatii).
  E bine ca BIPEDUL mapamondului a ajuns sa se intrebe care e CAUZA succeselor SERIALELOR TURCESTI? .
  Poate vor invata ca INTELEPCIUNEA TURCEASCA vine din TRADITIE SI RELIGIA autohtona, care cultiva SERIOZITATEA SI IUBIREA PENTRU APROAPELE .
  Religia in orice popor e singura in masura sa CONSTRUIASCA CARACTERE PUTERNICE si OAMENI ADEVARATI.
  ECCE HOMO!

  Apreciază

 2. Uneori serialele turcești sunt studiu psihologic și prin mesajul transmis, lecții de viață. Unele sunt capodopere din punct de vedere al interpretării, al coloanei sonore și al subiectului.
  Încă sunt sub influența serialului Instanbullu Gelin, care a fost de referință din multe puncte de vedere. Mulțumim!

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: