Cu puțin timp înainte de a împlini vârsta de 37 ani, îndrăgitul actor Engin Akyürek dăruiește asociației Darüşşafaka (în sprijinul educației copiilor) 21 de povestiri adunate într-o carte.

18 dintre acestea au fost publicate în revista „Kafasına Göre„, iar 3 sunt noi. Akyürek vorbește în povestirile sale despre cum, atunci când văd un teren liber, copiii  bat mingea pe el, despre cum vecinii bat la ușă fără a li se propune, despre cum Bayram-ul se sărbătorește împreună cu aceștia, anii de fericire și de suferință.

Din carte:

„Insolența nu era în legătură cu călătoria temporală a relației. Când era insolentă, își ațintea ochii asupra mea, mă ironiza și nu-și îndeplinea sarcina de pisică niciodată. Nu spuneți că pisica nu are sarcini. Se lasă de două ori iubită, se face că miaună și, chiar dacă e un joc, creează sentimentul de vinovăție…De aceea o spun…„

„Filmam cea mai frumoasă scenă de dragoste din lume. Uitându-se la ceasul cu calculator de la mâna mea, mi-a spus: „Pardon! Cât arată ceasul dumneavoastră?„. Ceasul meu arăta 8:15. Sfertul timpului nici nu era necesar. Oricum, ea cobora la și 20.  Reportofonul din mine avea deja în memorie vocea ei. De-acum, în toate sunetele, va fi și nota ei.„

Cartea are un prim tiraj de 10.000 exemplare și se va vinde la prețul de 25 TL. Veniturile vor fi donate asociației Darüşşafaka (în sprijinul educației copiilor).

Engin Akyürek este absolvent al Secției de Istorie din cadrul Facultății de Filologie, Istorie- Geografie a Universității Ankara.

ea01ea1ea2

 

Sursa: Hürriyet/Milliyet

Reclame