O tăcere în 21 de povestiri


Cu puțin timp înainte de a împlini vârsta de 37 ani, îndrăgitul actor Engin Akyürek dăruiește asociației Darüşşafaka (în sprijinul educației copiilor) 21 de povestiri adunate într-o carte.

18 dintre acestea au fost publicate în revista „Kafasına Göre„, iar 3 sunt noi. Akyürek vorbește în povestirile sale despre cum, atunci când văd un teren liber, copiii  bat mingea pe el, despre cum vecinii bat la ușă fără a li se propune, despre cum Bayram-ul se sărbătorește împreună cu aceștia, anii de fericire și de suferință.

Din carte:

„Insolența nu era în legătură cu călătoria temporală a relației. Când era insolentă, își ațintea ochii asupra mea, mă ironiza și nu-și îndeplinea sarcina de pisică niciodată. Nu spuneți că pisica nu are sarcini. Se lasă de două ori iubită, se face că miaună și, chiar dacă e un joc, creează sentimentul de vinovăție…De aceea o spun…„

„Filmam cea mai frumoasă scenă de dragoste din lume. Uitându-se la ceasul cu calculator de la mâna mea, mi-a spus: „Pardon! Cât arată ceasul dumneavoastră?„. Ceasul meu arăta 8:15. Sfertul timpului nici nu era necesar. Oricum, ea cobora la și 20.  Reportofonul din mine avea deja în memorie vocea ei. De-acum, în toate sunetele, va fi și nota ei.„

Cartea are un prim tiraj de 10.000 exemplare și se va vinde la prețul de 25 TL. Veniturile vor fi donate asociației Darüşşafaka (în sprijinul educației copiilor).

Engin Akyürek este absolvent al Secției de Istorie din cadrul Facultății de Filologie, Istorie- Geografie a Universității Ankara.

ea01ea1ea2

 

Sursa: Hürriyet/Milliyet

Reclame

6 gânduri despre &8222;O tăcere în 21 de povestiri&8221;

 1. Cred că este extrem de interesantă această carte scrisă de Engin și cu siguranță îndeamnă la introspecție interioară.
  Oamenii care scriu au un suflet sensibil și mai mult ca sigur și Engin are o profunzime, pe care eu i-am descoperit-o în poveștile traduse de Maria.
  „Profunzimea aduce liniște.În adâncul oceanului furtuna nu răzbate.”(Valeriu Butulescu)

  Apreciază

 2. Sunt bucuroasă că iese cartea lui de sub tipar.
  Aștept să o am și să-l citesc pe Engin.
  Nici nu mai contează dacă în turcă sau engleza sau spaniolă.
  Găsim acum traducător și totul e rezolvat.
  Pentru Engin am o afecțiune deosebita ca actor, dar și că om, după tot ce am văzut despre el.
  Nu i cunosc filmele in totalitate, dar e de ajuns ce am văzut ca să înțeleg cata pasiune pune in tot ce face.
  Îmi place că a ales sa și pună ochiul că semn central al coperții, deloc întâmplător, sunt sigura de asta, mai ales că se spune despre el că vorbește cu ochii.
  Bravo, Engin, mă bucur că te am cunoscut și că sunt contemporană cu faptele tale minunate !
  Felicitări, mă înclin,

  Citatul meu de azi este:
  ,,Unii citesc și adorm…
  Alții citesc,,,,,,și se trezesc !,,

  Îmi doresc ca și cartea lui sa sporească ,,trezirea,, noastră interioară…
  Încă odată, jos pălăria pentru omenia și dăruirea lui !

  Apreciat de 3 persoane

 3. DOAMNE ,o alta minunatie de OM ,ENGIN AKYUREK !
  COROANA CREATIEI TALE ! ECCE HOMO !
  Nu voi avea timp sa vad filme si cu EL.Nu conteaza.Doar ma multumesc sa stiu ca exista si EL ! II MULTUMESC !

  E o terapie pentru suflet EXISTENTA LOR pentru omul contempran atit de decazut in majoritatea lui de sapte miliarde bucati !

  Ceea ce conteaza pentru mine este splendoarea acestor foarte multi turci INTELECTUALI RASATI pe metru patrat care ma fascineaza pina la prosternare cu povestea si prezenta lor aproape identica:
  frumosi ca niste zei,seriosi ca niste dumnezei,multiplu talentati in arta(actorie,muzica,SPORT de orice fel si mai ales aceste mirifice scufundari ! UN VIS ! eu care as trai doar inotind pina la epuizare in apele albastre ,calde si limpezi ca cerul ale marii marmara de pe costele marmaris sau rodos,altii scriitori ca si el) si pe deasupra,colac peste pupaza ,mai intii si mai de vreme , ABSOLVENTI DE FACULTATI GRELE , cu profesii adevarate pe masura ;inginerie,economie,drept,arhitectura,profesori,medici chiar,etc. !
  UN ADEVARAT REGAL AL SPECIEI UMANE acest creuzet OTOMAN !
  Explicatii genetice FIZICE exista categoric,toate natiile pamintului find adunate de 0 mie de ani in CONSTANTINOPOL ,incepind cu cruciadelele de la anul o mie si ceva,dar SERIOZITATEA CARACTERELOR provine din TRADITIA RELIGIOASA RIGUROASA IN MASA.
  ORICE RELIGIE PROMOVEAZA MORALITATEA,dar daca nu este la nivel de STAT nu-si produce efectul. TURCIA este un exemplu.IAR INTELECTUALUL RASAT DIN TURCIA respecta, iubeste si promoveaza prin exemplu personal TRADITIA ca esenta.
  NUNTA MUSULMANA cu petitul, cafeaua sarata sau seara de hena , !
  ACOLO UNDE E MORALITATE ,DUMNEZEU ISI TOARNA HARUL SAU !

  Nu vezi in rindul acestor oameni PITIPONCI SI PITIPOANCE,FITOSI SI NESERIOSI si neprofesoinisti .sigur ca nu exista padure fara uscaturi ,dar nu e GENERALIZATA USCATURA CA LA NOI,ci padurea verde si frumoasa si bogata si luxurianta !
  PURITATEA LOR curge prin fiecare por sisi venesi ne- o transmit si noua PRIVITORILOR !
  BRAVO LOR !

  IL am in minte acum SI pe PURUL BARBAT-COPIL ,ARAS BULUT IYNEMIL !

  UN PREMIANT in tot liceul ,intrat intre primii o suta CU EXAMEN ADEVARAT la inginerie aeronautica in POLITEHNICA ISTANBUL ,mare IUBITOR de MATE-FIZICA. dar si jucator fanatic al fotbalului si amator de actorie inca din liceu.
  BUNICUL MEU avea o vorba : ”sa -l bei intr-un pahar cu apa rece !”nu alta.
  TOATE SCENELE de lupta ale personajului exceptional BAIAZID din SULEIMAN MAGNIFICUL si le-a facut singur,nu a folosit cascador ! te prosterneazi si te topesti de admiratiepentru BULUT !

  Dupa ce am urmarit un interviu facut de EL impreuna cu MAREA MEA iubire CAGATAY ULUSOY dupa tturnarea serialul” ICERDE” ,O IMENSITATE CINEMATOGRAFICA la fel cu ” SULEIMAN MAGNIFICU”L si toate la un loc OSCARURILE MAPAMONDULUI de la facere pina azi,fara EXCEPTIE !
  SPLENDOARE SCENOGRAFICA,cu tot tacimul de la A la ZET !

  am inteles cu adevarat OMENIA si PURITATRA INCOMENSURABILE a acestor MARI OAMENI care vor ramine vesnic COPII PURI, SERIOSI SI INTELEPTI SI EXTREM,EXTREM DE SENSIBILI ,etc.etc.etc .
  DRAGUL si superbul DE BULUT a cresut intr-o familie frumoasa traditionala cu trei frati ,si a relatat cum pe el l-a supravegeat indeaproape in copilarie cu toata dragostea si seriozitatea o sora cu ceva ani mai mare, ale carei obiceiuri implementate atunci ii sint si acum intiparite in minte,si tresare si acum la coltul strazii cind vede strada copilariei ;”s- o astepte nemiscat la coltul strazii pina face ea cumparaturile !”SI SIGUR CA SE CONFORMA INTOCMAI !

  Normal, RIGUROZITATE DE MATEMATICIAN, viitor inginer aeronave ! CE SPLENDOARE !

  IMI PARE RAU CA NU MI-AM adus aminte pe 25 august sa-i urez din SUFLET :

  LA MULTI ANI FERICITI ,PERFECTULE !
  o fac si acum,decit deloc!

  ARAS BULUT IYNEMIL ,TE ADOR SUPERBULE !

  VA MULTUMESC DOAMNA CAFEA din suflet pentru tot !

  si bineinteles poporului turc pentru aceste ”DELICATESE” UMANE !

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.