Octombrie, Engin Akyürek

Publicat de

Engin Akyürek va împlini 37 de ani în ziua de 12 octombrie, dar fanii au decis deja ce dar va primi.

Ca în fiecare an, fanii din întreaga lume s-au organizat și au strâns bani pe care îi vor dona unei asociații.

Donația din acest an se va face, conform cotidianului Sabah, către „Asociația de Combatere a Abuzului asupra Copiilor (UCIM)„, asociație înființată de un cadru didactic (Saadet Öğretmen).

enginayurek.jpg

Anul trecut, fanii au donat o importantă sumă de bani asociației Darüşşafaka în sprijinul educației copiilor.

La campanie au participat 164 de persoane din mai multe țări și , prin tragere la sorți, au fost desemnate 15 nume care să participe la întâlnirea cu actorul.

EA3.png

Între aceste 15 persoane, s-au găsit : Prof.Dr. Carolina Acosta de Anzuru din Venezuela (cea care a realizat studii despre serialele turcești și Engin Akyürek) și Cristina Adassus ( scriitoare argentiniană care, inspirată de Engin Akyürek, a scris cartea „Fără limite„).

Celelalte persoane au venit din: Uruguay, Peru, Venezuela, Argentina, Indonezia, USA, Kuwait, Grecia, Germania, İran și Turcia.

Reclame

4 comentarii

 1. Maria, mă bucur că ești fascinată de Engin.
  Așa mai aflu și eu cate ceva despre el.
  Și mie mi place. Dar nu a reușit să mă cucerească cu adevărat, cred că mai mult mă uimește ușurința cu care se transforma in personajul pe care l joaca și cum reușește să transmită atâta emoție doar din privire.
  El este singurul actor care m a făcut să vad un serial turcesc cap coadă…
  Si am reușit să l fac și pe iubitul meu sa l urmărească.
  Ajung zilele viitoare la Istanbul……
  Promit sa l salut pe Engin din partea ta și să caut revista in care scrie…
  Recunosc că apreciez mult că e discret și nu accepta sa și expună viața privată.
  Pentru el actoria e doar o meserie, a spus asta Intr un interviu.
  Când se dezbracă de personaj prefera să se ascundă de lumea cea mare și să trăiască în lumea lui mica , alături de cei apropiați sufletului lui, fie că sunt oameni sau cărți…
  Chiar îmi place omul ăsta…bravo lui !
  Da, știu, fanii îl vor pe sticlă, pe prima pagina, etc….
  Dar el vrea că despre el că actor sa vorbească exclusiv rolul lui, personajul lui, nu el că om.
  Și asta îi iese cu adevărat.
  Premiile si invitațiile și succesul pe care l au filmele lui vorbesc despre el că actor.
  Omul Engin e doar omul Engin.
  Nu vad de ce ne am supăra .
  Orice om își alege cum vrea să trăiască.
  El în discreție și liniște.
  Este asta și o caracteristică a balanței.
  Și eu sunt balanță și îl înțeleg foarte bine.
  Recunosc însă că în sufletul meu îl vreau îndrăgostit in viața reală de Tuba, exact că n rolul minunat pe care-l joacă împreună…
  Asta da, ar fi minunat…..

  Apreciază

 2. Anul trecut, la vremea aceasta, nici nu știam ca există…
  Acum știu (sau îmi imaginez că știu) o mulțime de lucruri despre el.
  După ce în luna august erau site-urile pline de informații despre periplul său în America Latină acum s-a așternut liniștea … iar eu așteptam vești despre un serial la care filmările ar fi trebuit să înceapă în toamna asta. Se pare însă că a obosit (din cauza călătoriei, a filmărilor la cele două filme, a atenției care i s-a dat de către media și care se pare că nu îl încântă nici atunci când aprecierile sunt pozitive …). Probabil se va retrage o vreme, va mai scrie ceva, poate se va ocupa de publicarea cărții despre care a vorbit, cine știe?

  Mi-am adus aminte că în timp ce-i investigam pe site-uri viața (pentru a-l înțelege mai bine) am găsit o informație legată de această reticență pe care o are față de media. Când a terminat filmarile la Bir Bulut Oslam in presă a apărut o informație (eronată, denigratoare) referitoare la persoana lui (era prin 2009). A fost atât de afectat încât a hotărât să renunțe la actorie (ceea ce a și făcut aproape 1 an). Revenirea lui pe ecrane o datorează lui Beren Saat care l-a convins să revină alături de ea în Fatmagul. N-am reușit să aflu care a fost acea informație denigratoare dar e foarte probabil să fi avut legătură cu rolul lui Mustafa din Bir Bulut Oslam (era primul sau rol principal, un personaj foarte complex care cred că l-a solicitat psihic destul de mult). Repet, nu știu ce s-a publicat (au trecut 9 ani, pe atunci social media nu era ca acum, astăzi o persoană publică nu mai poate ascunde nimic oricât de mult s-ar strădui) dar misterul in care s-a învăluit de atunci, lipsa prezenței sale pe social media, acea reacție de apărare în fața imixtiunii sentimentelor personajelor sale în viața lui personală (modul „sănătos” de a aborda meseria de actor) cred că au fost consecința unei lecții dure pe care a primit-o atunci, în 2009. Din fericire, din acea întâmplare neplăcută a învățat ceea ce trebuia să învețe lăsând în urmă frustrările, dezamăgirile de atunci … ceea ce este lăudabil pentru un tânăr de 28 de ani (atât trebuie sa fi avut în 2009).
  PS Poate v-am exasperat cu datele dar numerele au un rol important in viața mea. Meseria mea se bazează pe numere, aproape tot ceea ce fac are la bază o analiză numerica sau statistică iar eu sunt fascinată de rolul numerelor in viața noastră, în artă, în știință (aici se subînțelege), în politică, etc. Evident că „numărul de aur” a intrat și el in sfera curiozității mele; de aceea am pomenit la un moment dat de „frumusețea vitruviana” legată intrinsec de „numărul sau proporția de aur” – sper că nu ați luat-o ca pe o prețiozitate de limbaj.

  Apreciază

Comentariile nu închise.