Jurnalistul de la cotidianul Milliyet, Sina Koloğlu, se întreabă dacă serialele fac sau nu profit și aduce în discuție un detaliu interesant.

Revista Forbes a publicat serialele și producătorii cu cel mai mare profit. 25 de seriale au câștigat între 27-58 milioane. Producătorii, de asemenea. Producătorul O3 Medya al serialelor  ‘İstanbullu Gelin’, ‘Mehmed: Bir Cihan Fatihi’, ‘Gülizar’ și ‘Vatanım Sensin’, prin patronul Velid bin İbrahim Al İbrahim a avut cifră de afaceri de 119.4 milioane și 10.4 profit situându-se pe primul loc.

În aceste cifre nu sunt incluse vânzările în străinătate  care sigur au adus mai mult profit.

Jurnalistul a primit informația că nu doar producătorii au câștigat, ci și posturile de televiziune. Măcar atât cât au câștigat producătorii.

Pe scurt, serialele care au audiență și se vând în străinătate, sigur nu pierd.

În această perioadă se tot vorbește despre costurile serialelor, dar nu se vorbește despre câștigurile aduse. Indiferent de cât ar costa serialul, aduce profit.

Toate aceste informații le-a obținut de la o persoană importantă din breaslă care i-a mai spus: „Pe piața liberă, la Campionatul Mondial, sunt fotbaliști de 100 milioane și fotbaliști de 10 milioane. Așa și actorii de seriale. Dacă actorul merită acești bani, îi va obține. Sigur se va găsi cineva care să-l plătească.„

Reclame