Yılmaz Erdoğan, actor, producător, poet, a fost alături de Ahmet Uysal, operatorul unui lanț de restaurante și inginer constructor, în împlinirea visului de a alerga, de la un capăt la altul al Turciei, în vederea sprijinirii unei fundații pentru învățământ.

Visul lui era acela de a strânge donații pentru a sprijini cheltuielile de învățământ pentru 5000 de copii.

Ahmet Uysal a pornit în 11 aprilie din Artvin și a alergat prin 14 județe, 57 de zile.

Din cei 1645 de km alergați, pe ultimii 500 m l-a însoțit și Yılmaz Erdoğan care fusese contactat de un prieten chiar la momentul startului și cu care s-a înțeles ca finalul cursei să fie în platourile de filmare de la BKM din Köyceğiz.

YE1.jpg

În 57 de zile, Ahmet Uysal a strâns donații în sumă de 550.000 TL în numele TEGV (Fundația Voluntarilor pentru Învățământul din Turcia), astfel asigurând cheltuielile necesare pentru 1 an de învățământ pentru 5500 de copii.

YE.jpg

Prezenți la linia de sosire, jurnaliștii au stat de vorbă și cu Yılmaz Erdoğan care este de părere că sistemul de învățământ din Turcia trebuie schimbat și că temele pentru acasă sunt făcute de părinți și astfel îi învață pe copii să înșele de mici. Copiii ar trebui să învețe doar la școală, având în vedere că au opt ore de curs.

A spus că fiul lui, Rodin, stă 3,5 ore pe Youtube însă îl plictisesc 10 minute de matematică. Pentru a nu părea un tată demodat, s-a uitat la ce vizionează fiul său și a văzut că este vorba despre cineva care joacă un joc de fotbal. Fiul său i-a spus că nu se plictisește pentru că respectivul comunică tactici importante de joc, fiul său fiind foarte pasionat de fotbal.

Actorul și producătorul a mai fost întrebat despre filmul “Organize İşler 2” cu Kıvanç Tatlıtuğ în rolul principal. Acesta a spus că filmările vor începe imediat după alegerile din 24 iunie.

Filmările vor avea loc în Fatih/Istanbul.

 “Sunt de ani de zile în Istanbul, dar încă sunt locuri pe care nu le știu și care mă uimesc atunci când le descopăr.„ a spus acesta.

Într-un astfel de loc vor filma timp de opt săptămâni. Filmul va fi în cinematografe din 4 ianuarie 2019.  (Sursa: hurriyet.com.tr)

KY.jpg

Reclame