Ali Eyüboğlu de la Milliyet scrie că a purtat discuții cu manageri ai posturilor de televiziune și producătorii de seriale și aceștia i-au dat de înțeles că ratingul și publicitatea obținute nu acoperă costurile, de aceea, pentru unele seriale s-a decis finalul, iar pentru altele posturile tv cer producătorilor reduceri de 20-40 % față de prețul obișnuit.

Înseamnă că producțiile focusate pe staruri vor fi înlocuite de producții cu costuri mai mici.

Această situație a afectat și discuțiile cu privire la versiunea turcească a ‘Prison Break’ care urma să fie realizată pentru FOX de Ay Yapım cu Kıvanç Tatlıtuğ în rolul principal.

Postul de televiziune și producătorul ar fi încheiat un precontract și, când au ajuns la etapa finală a scenariului, Tatlıtuğ a cerut de la casa de producție Ay Yapım 270.000 lire turcești/episod, iar managerii FOX ar fi spus că este imposibil să plătească o astfel de sumă.

Jurnalistul spune că actorul ar fi cerut un astfel de preț poate pentru a nu-și asuma riscuri într-o perioadă în care în sectorul serialelor se întâmplă schimbări majore.

Este cert că FOX a cumpărat drepturile de autor pentru ‘Prison Break’ și decizia de a filma este luată.

Și, concluzionează jurnalistul, dacă Tatlıtuğ nu va accepta o reducere, se vor înțelege cu un alt actor pentru rolul principal.

Nu știu dacă va accepta sau nu vreo reducere, dar trebuie să spun aici că am văzut vineri noaptea filmul „Hadi be oğlum/Haide fiule!” cu un Kıvanç Tatlıtuğ excepțional.

Și îmi vine în minte brusc zicala „Obrazul subțire cu cheltuială se ține.„

Vom vedea!

Reclame