Conform jurnalistei Birsen Altuntaș, serialul „Vatanım sensin/Patria mea eşti tu” se va termina la sfârșitul lunii mai.

berguzarhalit2.jpg

Pregătirile au durat 25 de săptămâni. Este povestea unei familii reunite după ce a fost destrămată în timpul ocupației. Pentru ca totul să pară firesc, echipa de producție a acordat importanță fiecărui detaliu.
O dragoste magică și de neuitat, se zbate să reziste în umbra ocupației. Pentru a fi folosite în scenele de oraș, de la Salonic la Izmir (Smirna de atunci), s-au confecționat 2000 de costume doar pentru figuranți. Pentru scenele ocupației, s-au confecționat 500 de uniforme turcești și 500 de uniforme grecești.
Pentru filmările vremurilor ocupației Izmirului, pe lângă uriașul platou din Istanbul, s-au construit platouri în İstanbul, İzmit, Ayvalık și İzmir.
Se poate spune că, după 25 de săptămâni, s-a construit un oraș al acelor vremuri. Salonicul anilor 1900 și Izmirul acelor ani, străzile, magazinele, spitalul unde au fost tratați mii de soldați răniți, taberele unde prizonierii cădeau eroi, comandamentul unde se decidea soarta întregului oraș. A muncit o echipă de 250 de persoane.
Pentru producția scenei de război care va schimba total viața maiorului Cevdet, s-a lucrat două săptămâni. Filmările acelei scene au durat cinci zile și au participat antrenori și echipe de echitație care au realizat acrobații ale marilor producții internaționale. Antrenorii și cascadorii veniți special din Kazahstan, au pregătit scena respectivă cu 15 zile înainte. O echipă de veterinari a fost acolo în permanență și nici un cal nu a avut de suferit pe perioada filmării. Efectele speciale folosite la scenele de război s-au finalizat în șase luni.
La lucrările de construcții au participat 250 de oameni care au lucrat zi și noapte. Aceștia au construit: drumurile pietruite, 70 de fațade de clădiri, 3 cartiere, 1 conac, 1 spital cu 10 camere, 1 pavilion, o garnizoană (5 camere), o cârciumă, o închisoare, 5 camere, 20 magazine. Între cei 250 de oameni, au existat: 5 arhitecți, 5 designeri de interior, 10 sculptori, 4 graficieni, 50 tâmplari, 20 maiștri betoniști.

Dar, poate mai presus de toate, a fost serialul în care cuplul Bergüzar Korel şi Halit Ergenç a revenit pe aceleași platouri de filmare după zece ani de la „Binbir gece/O mie și una de nopți„.

A fost serialul, o producție O3 Medya care s-a cumpărat la târgul de conținut tv de la Cannes înainte de a se filma.

A fost o nouă demonstrație de profesionalism Bergüzar Korel & Halit Ergenç cu aplauze din toate colțurile lumii.

bandicam 2018-04-13 18-06-05-308v1

 

 

 

Reclame