A cinat cu un șeic, dar a donat banii


Meryem Uzerli a acordat un interviu cotidianului Hürriyet.

meryem2.jpg

◊ Trăiești la Istanbul și Berlin. Cum îți planifici viața. ?
– Nu va fi așa o viață întreagă deoarece fiica mea va merge la școală când va împlini 6 ani. Acum merge la grădiniță. Când este în Turcia, la cea de aici, când este în Germania, la cea de acolo. Poți schimba grădinița,dar școala nu.

meryemcopil.jpg

◊ Ce țară vei alege pentru educația ei?
– Nu știu deocamdată. Mai am 2 ani de gândire. În februarie va împlini 4 ani.

bandicam 2017-10-22 15-28-20-522.jpg

◊ Cât din timp îl petreci în avion?
– Să spun ce călătorii am avut în ultimele 3 săptămâni și decizi tu: Berlin-İstanbul-Berlin… Amsterdam-Berlin-İstanbul… Los Angeles-İstanbul… Berlin-İstanbul…

bandicam 2017-10-23 00-07-06-469.jpg

◊ După“Muhteşem Yüzyıl/ Secolul Magnific” ai jucat în “Gecenin Kraliçesi/ Regina nopții”, dar serialul nu a obținut audiența scontată.
– Unele proiecte sunt foarte bune, dar nu obțin rating. Alte proiecte nu sunt bune, dar obțin rating bun. Acel proiect a fost o încercare. În trecut, când jucam teatru, veneau la o reprezentație uneori 500 de spectatori și alteori 5 spectatori. S-a întâmplat să jucăm nefiind nimeni în sală. Eu m-am obișnuit cu această situație dinainte de “Muhteşem Yüzyıl/ Secolul Magnific”. Este ceva normal pentru un actor. Uneori poate fi un proiect de succes, alteori nu. Așa am trăit toată viața.
meryem.jpg

◊ Dacă ai începe un nou serial și nu ar avea succes, nu ți-ar fi frică de cădere?
– Nu am astfel de frici deoarece eu nu am un job garantat. Dacă voiam un job garantat, mergeam și munceam la bancă sau altundeva. Dar actoria este pasiunea mea. Această pasiune este mai presus de orice. Televiziunea, cinema-ul, teatrul nu unt garantate. Poate să te sune peste 5 minute un producător să-ți ceară să joi într-un film, dar peste o săptămână, tocmai când să semnezi, proiectul să se anuleze. Dacă mă puneau pe gânduri astfel de situații, n-ar mai fi trebuit să am acest job. Nu mă văd ca pe un produs.

Dar orice firmă în al cărei spot publicitar joci ar putea să te considere astfel….
– De pildă, brandurile de șampon vin cu oferte pentru că li se pare că m-aș potivi. Văd dacă eu folosesc acel șampon, dacă realmente îmi place. Cândva au venit cu o ofertă de la o firmă de panificație. Propuneau o sumă incredibilă, dar le-am spus că nu pot pentru că produsele lor aveau 90% gluten. Mi-au spus „Oamenii nu își vor da seama.„ și le-am spus că eu nu pot mânca gluten. Trebuie să am un comportament etic.

◊ Dar vrei să câștigi bani?
– Vreau să câștig bani. Am un copil care are un viitor. Mă întrebai de tatăl Larei. Vine vreun ban din partea lui? Nu. Și nu cred că va veni în viața asta. Nici nu am o astfel de așteptare și nu vreau. Familia mea nu este bogată. Dacă eu cad, nu am pe nimeni în spatele meu. Am responsabilități față de Lara. Educația și viitorul ei contează foarte mult. Și asta nu se poate stând acasă și privind cerul. Dacă aș fi fost singură, aș fi muncit mult mai puțin.

◊ Tatăl Larei sună să întrebe de fiica sa?
– Noi nu avem nicio relație. Lara nu are nicio legătură cu tatăl ei.

◊ Se spune că ai avea o relație cu Bassel Alzaro…
– Nu vreau să răspund acestei întrebări.

◊ Dar am aflat că sunteți iubiți…
– Nu forța, nu vei obține de la mine această vorbă…

◊ Câștigi mai mult în Dubai sau în Turcia? Când mergi acolo la festival primești bani?
– Sigur că în Turcia. În Dubai nu lucrez ca actor. Când merg la festival, nu primesc bani. Acolo se întâmplă cam așa:să zicem că un șeic vrea să ia masa cu un actor. Și propune bani pentru asta. Dacă participi, poți câștiga bani. Dar mi se pare ciudat să iau masa cu o persoană absolut necunoscută mie.

bandicam 2017-10-22 15-25-34-294.jpg

◊ Ai primit o astfel de ofertă?
– Am primit. M-am și dus…

◊ Ai luat masa cu un șeic pentru bani…
– Da, am fost o dată, dar banii luați i-am donat pentru că acela nu era un job, nu am muncit, a fost doar o cină. Nu au fost bani munciți.

bandicam 2017-10-22 15-28-02-699.jpg

◊ Cum valorifici banii pe care îi câștigi?
– Am investit în afacerea cu cosmetice. Am luat un apartament în Berlin. Iar restul, bani pentru Lara…

◊ Ai jucat împreună cu actori consacrați și populari precum Halit Ergenç, Murat Yıldırım, Kenan İmirzalıoğlu, Ozan Güven…
– Halit are locul lui special. Când am venit prima oară în Turcia, Halit a fost în primul meu proiect. 3 ani, aproape de dimineața până seara, am petrecut timp împreună.

bandicam 2017-10-22 15-33-50-884.jpg

bandicam 2017-10-22 15-27-43-202.jpg

◊ Ai devenit imaginea proiectului İkinci Şans/A doua șansă. Ce faci în acest sens?
– İkinci Şans/A doua șansă este proiectul postului TV Lifetime și al Fundației Koruncuk. Se asigură tratament psihologic, timp de un an copiilor care au fost supuși violenței emoționale și fizice. Asta nu înseamnă că se asigură un tratament de un an și apoi sunt abandonați. Copiii vor fi monitorizați și proiectul va continua. M-au ales ca imagine. Voi fi și imaginea proiectului, dar voi participa și la activități.Mă voi întâlni cu copii și psihologi. Voi urmări procesul de tratament aplicat copiilor. Cunosc această fundație încă de pe vremea când eram la “Muhteşem Yüzyıl/Secolul Magnific”și de aceea am încredere.

◊ Ai un proiect nou de serial?

bandicam 2017-10-22 15-27-15-617bandicam 2017-10-23 00-06-50-395
– Görüşmelerim var ama şu anda uzun bir diziye girmeyi düşünmüyorum. Dizi sektörü gerçekten zor. Port discuții, dar actualmente nu vreau să mă implic într-un serial de lungă durată. Sectorul serialelor este într-adevăr greu. Având-o pe Lara, eși mai greu pentru mine. Începi dimineața la 8:00 șia jungi acasă noaptea la 3:00. Cu filmele de cinema nu este așa. De pildă, “Cingöz Recai/ Istețul Recai” am filmat în 4 săptămâni. Condițiile au fost foarte bune. Dacă va fi o poveste care să mă atragă foaret tare, pot gândi un serial. Dar acum nu intenționez așa ceva.

Un interviu de Cengiz SEMERCİOĞLU/ hurriyet.com.tr

Fotografii: Instagram

 

 

2 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.