Prin cele două roluri memorabile, jucate în „O mie și una de nopți„ (Binbir Gece) și „Suleyman Magnificul„ (Muhteşem Yüzyıl), Halit Ergenç a dobândit un uriaș capital de imagine. Este foarte apreciat în Turcia, dar și în străinătate. Halit Ergenç a absolvit secția de Actorie Operă și Teatru Muzical la Universitatea Mimar Sinan.

A susținut concerte în Turcia, dar și în străinătate. Este vorba despre un concert în cadrul Festivalului Internațional de Primăvară de la Bahrain, festival organizat de Ministerul Culturii din Bahrain. Sala Teatrului Național a reunit, pentru două ore, peste o mie de persoane care au ascultat 20 de melodii (în limbile: engleză, franceză, spaniolă, arabă și turcă) interpretate de iubitul actor acompaniat de Orchesta Simfonică Cinema.

Cu toate acestea, soția lui a reușit să scoată un prim album muzical!

Un dialog cu Producătorul albumului, Aykut Gürel, suna cam așa:

A.G. – Ce spune domnul Halit despre această situație?

B.K. – Sigur că el are o altă relație cu muzica pentru că este absolvent al secției „Muzical„ (Actorie Operă și Teatru Muzical). El are o relație profesională, o relație sentimentală mai puternică. Am mai cântat, dar, de această dată, când i-am dat să asculte, l-am văzut cu ochii roșii, plini de lacrimi , mi-a mărturisit: „Este foarte frumos!„ și m-a îmbrățișat.

A.G. – Putem spune că este invidios?

B.K. – Nu este vorbe de invidie, dar aș vrea foarte mult ca și el să trăiască așa ceva pentru că și lui îi place foarte mult să cânte.

Cert este că amândoi cântă frumos și ar fi interesant un duet.