Nu știu dacă ați citit această poveste,

dar este atât de compatibilă cu blogul meu încât consider că locul ei este și aici!

du5.png

O fată se plângea tatălui său că nimic nu-i ieşea bine. Nu ştia cum să facă să avanseze şi ea în viaţă, se considera învinsă. Era obosită să lupte fără a obţine niciun rezultat. Avea impresia că de fiecare dată când rezolvă o problemă, apărea alta.
Tatăl său, un bucătar, a adus-o la serviciu cu el. A luat 3 oale şi le-a pus cu apă la fiert. Când a început să fiarbă apa, a pus morcovi într-una, ouă în alta şi în ultima nişte cafea. Le-a lăsat să fiarbă fără să spună un cuvânt şi surâdea fetei lui.
Fata aştepta cu nerăbdare, întrebându-se ce voia să facă tatăl ei. Dupa 20 de minute, tatăl a stins focul. A scos ouăle într-un castron, a scos morcovii într-o farfurie şi la sfârşit a pus cafeaua într-o ceaşcă. Privindu-şi fiica a întrebat-o: Dragă, ce vezi aici?
“Ouă, morcovi şi cafea”, a răspuns ea.
I-a spus să atingă morcovii. Ea i-a atins şi a observat că sunt moi. Apoi i-a cerut să ia un ou şi să-l cureţe de coajă. Atunci ea a observat că e foarte tare. Dupa care i-a cerut să guste din cafea. Şi ea a început să râdă şi să soarbă lichidul parfumat.
Surprinsă şi intrigată l-a întrebat pe tatăl său: Ce semnificaţie au toatea astea, tată? Atunci el i-a explicat că cele 3 elemente au înfruntat aceeaşi adversitate: apa fiartă. Doar că au reacţionat complet diferit: Morcovii s-au înmuiat şi au devenit uşor de sfărâmat. Ouale au devenit foarte dure. În schimb cafeaua a schimbat apa.
Care din aceste elemente te crezi tu? Când adversitatea bate la uşa ta, cum răspunzi? şi-a întrebat fata.
Eşti un morcov, care pare tare, dar, când fatalitatea şi durerea te ating, te înmoi şi îţi pierzi tăria?
Eşti un ou care începe cu o inimă maleabilă, cu un spirit fluid, dar dupa o moarte în familie, o separare sau o despărţire, devine dur şi inflexibil? Pe dinafară nu te schimbi, dar pe dinăuntru ai un suflet şi o inimă mare?
Sau eşti un grăunte de cafea? Cafeaua schimbă apa fiartă, elementul care-i cauzează durerea. Când apa ajunge la punctul maxim de fierbere cafeaua lasă cea mai buna aromă şi savoare.
Îţi doresc să ajungi ca grăuntele de cafea, ca atunci când lucrurile nu sunt tocmai roz, să poţi reacţiona pozitiv, fără să te laşi învinsă de circumstanţe şi să faci în aşa fel ca totul în jurul tău să se amelioreze!
Îţi doresc ca întotdeauna să fie o Lumină în faţa drumului tău şi a persoanelor care te înconjoară!
Îţi doresc ca întotdeauna să poţi iradia cu forţa, optimismul şi bucuria ta de a trăi “dulcea aromă de cafea”, ca niciodată să nu pierzi acest parfum pe care numai tu ştii să-l transmiţi celorlalţi!

Sursă poveste:

http://www.psihocariera.ro/povesti-pentru-suflet/

Sursă foto:

http://pngimg.com/img/food/coffee_beans

 

du4du3