Tribunalul Administrativ Regional din Ankara a dispus oprirea aplicării sancțiunii forului superior al audio-vizualului din Turcia, RTÜK, împotriva serialului „Kızılcık Şerbeti” difuzat de SHOW TV.

Decizia care vine în favoarea postului de televiziune SHOW TV va readuce pe ecran serialul „Kızılcık Şerbeti” chiar de vineri.

Sancțiunea RTÜK a fost împotriva scenei în care Nursema a fost aruncată de la fereastră de bărbatul cu care familia ei a măritat-o împotriva voinței ei, RTÜK considerând că scena respectivă reprezintă un rău exemplu în cadrul violenței împotriva femeii, a dispus plata unei amenzi de 1.500.000 TL şi cinci săptămâni de nedifuzare a serialului, cu aplicare din 7 aprilie.

Postul de televiziune a contestat în instanță decizia. Prima instanță a suspendat aplicarea sancțiunii și a cerut ca RTÜK să se apere, apoi decizia s-a întors împotriva postului TV care a atacat din nou decizia.

Când serialul a lipsit de pe post, SHOW TV a avut obligația de a difuza un documentar impus de RTÜK.

PS. Există încă un proces cu privire la sancțiunea RTÜK. Tatăl actriței Gupse Özay (sau puteți spune socrul actorului Barış Arduç!) a dat în judecată acest for pentru sancțiunea decisă. O primă instanță s-a pronunțat azi și în acest proces. Va fi subiectul următorului articol! Vă aștept!

Reclame

Reclame
Reclame
Publicitate