Ministrul turc de Interne, Suleyman Soylu, a anunţat, luni, arestarea unei persoane responsabilă pentru atentatul soldat cu cel puţin şase persoane, de duminică, de pe bulevardul Istiklal din Istanbul, şi a acuzat Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK)

Atentatul, care nu a fost revendicat, a fost soldat cu şase morţi şi 81 de răniţi.

Ministrul Justiţiei, Bekir Bozdag, a vorbit despre o geantă lăsată pe o bancă. “O femeie a stat pe o bancă timp de 40-45 de minute şi, după un timp, a avut loc explozia. Toate datele despre această femeie sunt analizate. Fie geanta avea un cronometru, fie bomba a fost activată de la distanţă”, a  spus acesta.

Și-au pierdut viața:

Arzu ÖZSOY (1984) și fiica sa Yağmur UÇAR (2007) , Yusuf MEYDAN (1988) și fiica sa Ecrin MEYDAN (2013), Adem TOPKARA (1982) și soția sa Mukaddes Elif TOPKARA (1995).

*****

O explozie puternică a avut loc pe celebrul bulevard pietonal Istiklal din Istanbul.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că a fost un “atac perfid” şi că toţi cei vinovaţi vor da socoteală. Acesta a anunţat că în urma exploziei au murit şase oameni (dintre care patru în locul exploziei și doi la spital) şi au fost răniţi 53. A afirmat că explozia din Istanbul miroase a „terorism” şi că, din primele informaţii, o femeie ar fi fost implicată.

Zona exploziei este păzită în prezent de un număr mare de poliţişti, care au blocat circulaţia pe mai multe artere.

Parchetul General din Istanbul a declanșat o anchetă, opt procurori ocupându-se de acest caz.

Consiliul Suprem pentru Radio şi Televiziune din Turcia (RTUK) a anunțat măsura interdicției de difuzare a imaginilor.

Federația Turcă de Fotbal a anunțat amânarea meciului de fotbal Beșiktaș- Antalalya Spor.

Explozia a avut loc la ora 16.20, ora locală.

Reclame
Reclame
Reclame