Özcan Deniz împlinește anul acesta 30 de ani de carieră.

Era întrebat cândva dacă este faimos sau este star și răspundea:

„A fi star este politică de vânzare, a fi faimos este o realitate. Nu-mi place să fiu definit ca star. Nu este ceva trainic. Faima este cea care rămâne. Dacă azi m-aș lăsa de activitate, 30 de ani nu aș fi uitat și aș fi recunoscut pe stradă. Asta înseamnă faimă. A fi star, e ceva provizoriu.„

Acesta a ales marcarea evenimentului prin muzică, multe concerte de care se vede că i-a fost dor și pentru care biletele s-au epuizat foarte repede.

„Cinema. Muzică. Seriale. Timp de 30 de ani, simultan, în aceste trei domenii am produs și am performat, fără să cobor ștacheta. fericit să fiu un model unic în TOP. Am sărbătorit în al 30-le an cu muzică din plin. Și continuăm să sărbătorim, cu casele închise (sold out) și cu mare entuziasm.„„ a scris actorul în Insta Stories.

*****

Özcan Deniz s-a născut în anul 1972, la Ankara, într-un cartier sărac de periferie.

Chiar dacă s-a mutat din Ankara la Aydın, familia Deniz a locuit tot într-un cartier sărac și cu locuințe provizorii.

Actorul spunea: „Familia mea era formată din opt persoane :4 fete, fratele meu, eu, mama și tata. Până la vârsta de cincisprezece ani, locuința noastră era demolată noaptea și ziua de construia din nou.„

Tatăl său nu muncea, familia nu avea bani. Încă din copilărie, Özcan a lucrat, alături de fratele lui, la o fabrică de pavaje. În fiecare dimineață, cei doi frați mergeau pe jos la fabrică un drum de o oră. Se întrebau reciproc: „Noi vom merge tot timpul pe drumul ăsta? Asta va fi viața noastră?

La vârsta de treisprezece ani, Özcan Deniz căuta o cale de evadare din acea viață. Interesul pentru muzică a venit din dorința de a scăpa de sărăcie.

Într-o zi, destul de rușinat că se afla în fața unei formații, a cântat la nunta unui prieten. Șeful formației i-a spus: „Vino în turneu cu noi, băiete!„. Răspunsul lui a fost „Nu-mi dă tata voie.„ Șeful formației i-a dat niște bani și i-a spus să vină mâine cu tatăl său. Privind bancnota din mâna lui, Özcan Deniz și-a dat seama că era salariul lui pe o lună: 50 de lire.

Deoarece furase cândva o bicicletă, tatăl lui a crezut că Özcan a furat acei bani și s-a supărat foarte tare pe el. Astfel, Özcan nu a mai putut să-i spună tatălui despre ofertă și s-a dus la șeful de formație și i-a spus că tatăl i-a dat voie. Özcan devine vedeta oraşului, dar tatăl lui nu știe că el urcă pe scenă. Într-o zi, s-a trezit cu tatăl său, în fața scenei, în timp ce cânta. Nu i-a spus nimic, doar și-a sărutat fiul.

Özcan își propune să iasă din sălile de nunți, să se afirme. Găsește un impresar care-l duce la Izmir în clubul de noapte Majestik. În prima noapte, poliția a dat buzna în club, iar el (în costum și cu papion) s-a refugiat în bucătărie la spălat vase. Apoi a plecat în Antalya. Actorul și prezentatorul TV Cenk Koray l-a ascultat din întâmplare și i-a spus: „Vino în Istanbul. Pune-ți vocea pe o casetă să te asculte lumea.„

Familia nu-i dă voie să plece la Istanbul. Nu avea bani. Îi promite fratelui că-i va lua BMW-ul mult visat. Fratele se lasă convins,îi dă niște bani și îl trimite cu autocarul la Istanbul. În 1989, Özcan Deniz vine pentru prima dată în Istanbul. În buzunar avea caseta pe care el o înregistrase.

Găsește un hotel ieftin în Tepebaşı, apoi, zi de zi merge în Unkapı, bate din ușă în ușă, întreabă „Vreți să ascultați această casetă?„. Când banii de la fratele lui s-au terminat, merge în Laleli unde se angajează ca ucenic la o shaormerie. Găsește în buzunar cartea de vizită pe care i-a dat-o un bărbat la o nuntă de nemți. Îi spusese că el organizează turnee în Germania și că așteaptă să-l sune. L-a sunat, iar reacția omului a fost: „Unde ești? Te caut de luni în șir! Vor un solist pentru un turneu.„

Özcan îi spune : „Nu am bani să mă întorc la Aydın, dar să vin în Germania?! Am rămas în hotelul ăsta.„ Bărbatul îi trimite bani, dar nu poate să-i ia viză.  . În cele din urmă, abia în 1991 urcă în avionul de Germania. Pentru a obține permis de ședere în Germania, se însoară cu o turcoaică de acolo. În doi ani, Özcan Deniz devine cel mai vestit cântăreț turc din Germania.

În acea perioadă, impresarul vocilor tinere, Hilmi Topaloğlu, îl ascultă și se trezește din nou la Istanbul. Intră în studioul de înregistrări, dar urmează o perioadă de așteptare și Özcan nu a mai avut răbdare. S-a întors în Germania. După trei luni, într-o noapte, ajuns acasă, ascultă robotul telefonului. Hilmi Topaloğlu îl anunța că a scos caseta și mesajul era chiar parte din înregistrarea cântecului lui. Özcan a plâns.

Notorietatea a venit odată cu muzica.

Prima lui grijă a fost să se țină de cuvânt față de fratele lui și i-a cumpărat un BMW. Apoi au venit rolurile din filme și seriale.

Despre Özcan Deniz actorul, s-a vorbit odată cu rolul Seymen din serialul Asmalı Konak (Conacul dintre vii) în care a jucat alături de Nurgül Yeşilçay (2002-2003).

A urmat succesul cu rolul Baran Aydın din serialul Haziran Gecesi/Noapte de iunie (2004-2006) în care parteneră i-a fost Naz Elmas.

În perioada 2014-2015, a jucat alături de Hatice Șendil în Kaderimin Yazıldığı Gün/Ziua în care mi-a fost scris destinul.

Din 2017, Özcan Deniz a dat viață personajului Faruk Boran și, alături de Aslı Enver, a intrat în istoria serialelor turcești ca fiind unul dintre cele mai speciale proiecte. „Istanbullu Gelin/Mireasa din Istanbul„ i-a și adus un renume internațional meritat din plin fiind urmărit în 47 de țări. Acest succes, l-a readus pe scenele muzicale. A susținut un concert pe stadionul din Tel Aviv într-o atmosferă incredibilă.

A prezentat și emisiuni de televiziune.

A avut rolul principal în mai multe filme. De asemenea, a fost scenarist, regizor și producător al mai multor filme.

*****

Reclame
Reclame
Reclame
Publicitate