Cititorii blogului au acordat cele mai mult voturi actorului Haluk Bilginer la sondajul de opinie „Care dintre actorii de serial-dramă merită să câștige trofeul Pantene ALTIN KELEBEK?„.

În seara de 28 februarie, la Zorlu PSM, vor fi înmânate trofeele Pantene Altın Kelebek.

Aflată la ediția a 46-a, competiția a ajuns la al 6-lea an în parteneriatul  „Pantene și cotidianul Hürriyet.

Până în ziua de 13 februarie, se desfășoară a doua etapă de votare.

În prima etapă de votare, conform Ranini TV, au fost 10.920.000 voturi exprimate.

http://www.pantenealtinkelebekodulleri.com

bandicam 2020-01-24 17-40-34-790bandicam 2020-01-24 17-41-14-562

 


Permiteți o paranteză scurtă. Sunt convinsă că singurul motiv pentru care s-a clasat pe ultimul loc Aras Bulut İynemli , cu rolul din Çukur (Show TV), este că acesta a fost desemnat cel mai bun data trecută și nu a încetat să fie foarte bun. A jucat în cel mai vizionat film, Yedinci Koğuştaki Mucize/Miracolul din celula a șaptea și joacă în serialul fenomen Çukur. 


Haluk Bilginer s-a născut la 5 iunie 1954 la İzmir, fiind copilul mijlociu al soților Tahsin Bey și Bedriye. Tatăl său lucra în domeniul asigurărilor, iar mama era casnică.

A primit primul premiu pentru actorie în ultimul an de liceu când a câștigat concursul de teatru între licee organizat de ziarul Izmirul Democrat. Președintele juriului l-a invitat atunci să joace la Teatrul de Stat din Izmir ca actor invitat.

A studiat teatru la Conservatorul de Stat din Ankara. După absolvire, a plecat la Londra unde a studiat teatru avansat la Academia de Muzică și Arte Dramatice. In perioada 1980-1991, Haluk Bilginer a jucat în  diverse piese și musicaluri: My Fair Lady, The Caucasian Chalk Circle , Macbeth, Pal Joey, Belami (West End`de Ken Hill`in) Phantom of the Opera.

In anul 1987, actorul a venit la Istanbul pentru a filma Gecenin Öteki Yüzü/Cealaltă față a nopții. O perioadă, acesta a trăit atât la Istanbul, cât și în Londra. 

In 1990, acesta a înființat Studioul de Teatru cu Ahmet Levendoğlu și Zuhal Olcay.

A jucat în  49 filme și 30 de seriale.

A jucat în  două seriale digitale.

A avut roluri în 25 piese de teatru/musicaluri.

A obținut mai multe premii interne pentru teatru și film. Are un premiu ALTIN KELEBEK pentru Cel mai Bun Actor de Comedie.