Am vrut să renunț la actorie

Publicat de

Interviul acordat de Burcu Biricik lui Hakan Gence de la Hürriyet.

H.G. Văzându-vă pe coperțile revistelor, unii v-au catalogat sexy iar alții inocentă.
B.B. – De fapt, sunt suma ambelor. Pentru mine e o șansă că oamenii cred și în fata sexy, dar și în cea inocentă. Dar tu ce crezi? (îl întreabă pe jurnalist).
H.G.- De fapt, aveți un aer de masculinitate și băiat…
B.B.- Clar! Eu mă autodefinesc nu feminină, ci masculină. Cei ce mă cunosc, știu asta. Feminitatea, îngrijirea, moda, vorbele, atitudinea, stilul, toate sunt la mine mai masculine. Iubesc starea mea de băiețoi.

Burcu1.jpg

H.G.- Prezența feminine de la filmări și gale, acasă e altfel…Nu e greu pentru soț?

B.B.- Exact. Când intru în casă, mă îmbrac în trening. Soțul (Emre Yetkin) spune, „Tu doar pe stradă ești așa. Când vii acasă, eu văd o femeie în trening și botoșei. Dar asta e realitatea, nu se poate face nimic. Așa sunt din copilărie.
H.G.- De ce?
– B.B.- Am crescut fără tată și cred că mi-am dezvoltat un mecanism de apărare. Să nu cumva să reprezinte cineva un pericol pentru mine. Mi-am ridicat un zid pătrunzând în medii precum un băiat. După aceea, mi-a plăcut asta. Acum trebuie să fiu feminină în unele roluri. Pentru multe femei e ușor, dar eu mă străduiesc să mai deslușesc câte ceva…
H.G.- Sunteți un singur copil?
B.B.- Am un frate. Am crescut, alături de el, în cartier precum un băiat.
H.K. – Era grea viața?
B.B.- Dar, dar m-am format fără să mă țină cineva de mână și fără să întind mâna la cineva. M-am născut în Antalya în comuna Elmalı. Mama muncea. Bunica și bunicul au avut grijă de noi. Când am luat examenul la facultate, am plecat din comună. M-am dus la Izmir și am studiat arheologia. Tot atunci, am început teatrul la teatrul orășănesc al primăriei.

H.G.- Erați studentă și ați venit la Istanbul pentru un concurs de talente..
B.B.-Pe atunci locuiam la Izmir. Mai mult în glumă ne-am înscris cu colegii de la teatru. Ne-am spus că cel mult petrecem niște timp prin Istanbul.
H.G.- İstanbulul părea înspăimântător?
B.B.- Era foarte greu să înțeleg traiul de aici și scopul oamenilor. Mă gândeam unde aleargă lumea asta întruna… Iar eu, după o vreme, am ajuns să alerg fără să știu încotro.

H.G.- Când ați câștigat concursul, vă așteptați la așa ceva?
B.B.- Nu. Chiar după concurs, odată cu prima încercare de actorie, mă hotărâsem să renunț.
H.G.- De ce?
B.B. – Intrasem la ‘Muhteşem Yüzyıl/Secolul Magnific’ pentru figurație. Era un proiect cu multă aglomerație și mulți profesioniști. Mi-am spus: “Dumnezeule, ce fel de sistem e ăsta? Cred că nu pot exista în așa ceva. Mă întorc la Izmir.„ Cei din jur și familia  m-au convins să continui. Dar am stat un an fără să muncesc în acest sens. Apoi, am avansat strop cu strop. Nu am devenit vedetă datorită unui proiect.  Sunt mulțumită de asta. Totul s-a dezvoltat încet, încet. Unii colegi devin foarte cunoscuți datorită unui proiect și nu li se dă șansa să învețe pe drum. În această profesie, pe lângă talent e nevoie și de practică.

burcu.jpg
(Era și partea despre film, dar am scris în interviul anterior ce a spus despre rolul din Çiçero)

H.G.- Pe de altă parte, sunteți în Ürgüp pentru filmările noului serial ‘Kuzgun’. Ce fel de rol este acolo?
B.B.- Doi polițiști foarte apropiați. Forțat de împrejurări, unul îl trădează pe celălalt. Familia unuia e distrusă, cealaltă trece în partea întunecată însă bogată. Eu sunt fiica părții întunecate. Iar Barış (Arduç) este băiatul familiei distruse. Drumurile noastre se intersectează după ani și ani.

H.G.- În perioada când ați devenit cea mai populară, v-ați căsătorit cu Emre Yetkin. A fost o decizie corectă?

B.B.- Oricum eram de trei ani împreună. Nu avea sens să așteptăm.

H.G.- Ce vi s-a schimbat în viață?

B.B.- Nu s-a schimbat nimic în ceea ce privește dragostea și respectul nostru. Este un bărbat plăcut, inteligent, distractiv. Sunt îndrăgostită de el. Mă învață mereu câte ceva. Cum ar fi pasiunea de a călători în lume.

H.G.- Soțul vă este și impresar de ceva timp. Diferența de idei de la muncă nu va afecta relația personală?

B.B.- Suntem în perioada de probă. El oricum cunoaște sectorul și modul de lucru. Dacă ne vom da seama că ne va afecta câtuși de puți căsnicia, vom renunța la acest drum (impresariat).

H.G.- Primiți un proiect și aveți o scenă de dragoste. Soțul se amestecă în calitate de impresar?

B.B.- Niciodată. Nici ca soț nu se amestecă. Oricum, ne-am căsătorit pentru că el este așa. Nu este gelos și macho. Știe bine condițiile profesiei și cu cine s-a căsătorit.

H.G.- Nu aveți acele lucruri senzaționale cerute de statutul de star. Este o strategie?

B.B.- Pot părea cam plictisitoare din afară.

H.G.- Sunteți plictisitoare?
B.B.-  De fapt, eu sunt foarte distractivă. Am nebuniile mele interioare. Dar mintea mea nu funcționează către senzațional. Nu am fost deloc la extreme. Din cauza condițiilor de viață, am fost mereu precum o mamă ce ține sub control.

H.G.- Pentru dumneavoastră, comentariile sunt mereu de genul „Niciodată nu gândește răutăți, este inocentă, naivă.
B.B.- Naivă nu sunt. Am o venă blondă, dar dacă se intervine prea mult în spațiul meu, mi-aș putea scoate ghearele.
H.G.- Defectele dumneavoastre?
B.B.- Nu sunt foarte intelectuală. Mi-aș dori să citesc și să cercetez mai mult. Dar mi-e lene (râde). Caut câte ceva, urmăresc, dar nu păstrez în memorie. Nu pot fi mereu prezentă în discuțiile intelectuale. Sunt prezentă mai mult în discuțiile umane. La mine predomină inteligența emoțională.

Reclame

4 comentarii

  1. În „Hayat Șarkisi” mi s-a părut și foarte talentată, și foarte frumoasă, dar și foarte dulce !

    Apreciază

  2. Mulțumim frumos pentru articol!Frumos interviu, l-am citit de două ori și tot l-aș mai reciti, e ca o carte bună sau ca un film foarte bun!
    E bine că a avut oameni dragi lângă ea, care să o susțină, pentru că ar fi fost păcat să renunțe.Este o actrița extrem de talentată.Îmi amintesc și acum cu plăcere scenele delicioase dintre Hulya și Mahir din Hayat Șarkisi, cum se deghizau ei și cum puneau în practică planurile bine ticluite…

    Apreciat de 1 persoană

Comentariile nu închise.