Acesta este titlul unui editorial al jurnalistei Oya Doğan de la Gazete Vatan.

Jurnalista este de părere că decizia luată de MENA, aceea ca MBC (cu acoperire în 22 țări din Orientul Mijlociu și Africa de Nord) să nu mai difuzeze seriale turcești este categoric una politică.

Oya Doğan susține că, deși acum pare că afectează doar serialele Vatanım Sensin, İçerde, Kiralık Aşk, Muhteşem Yüzyıl, pentru o perioadă lungă de timp se pierde o piață serioasă.

După SUA, Turcia ocupă locul al doilea în ceea ce privește exportul de seriale. Este pe locul doi în lume și are venituri de 350 milioane dolari anual. Serialele turcești sunt difuzate în 140 de țări.

Până în urmă cu câțiva ani, serialele turcești erau vizionate doar în Lume arabă și Balcani, dar acum au ajuns și în America Latină. Dar Orientul Mijlociu este încă cea mai mare piață de desfacere a serialelor turcești. Motiv pentru care, această interdicție va afecta cel puțin 35-40% din venituri. Un procent foarte important!

Dacă ar fi să ne referim la faptul că actorii turci erau foarte solicitați în Lumea arabă pentru publicitate și evenimente, se pare că sectorul este suficient de rănit.

Cele mai multe seriale turcești sunt difuzate zilnic în străinătate. Cu cât sunt mai multe episoade, cu atât crește vânzarea.

Prin această decizie, exportul serialelor turcești va avea de suferit.

Privind dintr-o altă dimensiune, nu se vor mai filma seriale pentru arabi. Deci mai puțin conac, mai puțin Bosfor și mai ales mai puține seriale construite doar pe 10 nume de actori…

arabi

 

Reclame