Actrița Nurgül Yeşilçay a acordat un interviu cotidianului Vatan. A vorbit despre carieră, pasiuni, viața privată.

După ce Muhteşem Yüzyıl/Secolul Magnific Kösem a fost difuzat în peste 80 de țări, sezonul acesta lipsiți de pe micul ecran. Vă vom vedea curând într-un proiect de serial? 

Serialele turcești au ajuns în străinătate într-un punct foarte important. Serialele noastre sunt urmărite nu doar în Orientul Mijlociu, ci și în Balcani, Rusia, America Latină. Tocmai de aceea, trebuie să realizăm proiecte fiind conștienți că se vor vinde în întreaga lume.De aceea trebuie să muncim mult. Avem un proiect în lucru, dar vom demara filmările când va atinge consistența dorită.
Atunci când ați fost întrebată  “Ce veți face de acum încolo?„, ați răspuns câdva: „Am mare încredere în sufletul meu. Ce-mi dorește sufletul, asta voi face.„ Ce vă dorește sufletul să facă de acum încolo? 
Aaa! Am spus asta în perioada când filmam İkinci Bahar/A doua primăvară. De unde ați găsit-o?  (Râde) Am spus un adevăr. În fine, până acum, din cauza faptului că eram foarte ocupată, nu am reușit să mă văd cu studenții. De acum încolo, intenționez să petrec mai mul timp cu ei.

Condițiile de filmare ale serialelor sunt criticate de colegii dumneavoastră de breaslă? Impuneți condiții atunci când începeți un serial?

Sigur că da. Cum ar fi limită de zile și ore. Eu lucrez cu foarte mare disciplină. Vn la platouri la timp și pregătită. Aceste reguli asigură un pic și disciplinarea echipei. Probabil nu și-ar dori nimeni ca peștele să se împută de la cap. De asemenea, toți cei care au acivitate de creație trebuie să aibă timp liber pentru a nu se prosti…

Ce actori vă plac cel mai mult din noua generație?

Hazal Kaya, Ayça Ayşin Turan și Ecem Uzun cred că au un mare aport în domeniu.

Cum e relația cu fiul dumneavoastră în această perioadă ?

Îmi place foarte mult să petrec timp cu Nejat. La finalul zilei ne povestim unul altuia ce am făcut în ziua respectivă. El e preocupat de Lego, Playstation… Îl ascult cu mare atenție. Și apoi, adolescența e foarte distractivă privită din afară. Și pare că va fi din ce în ce mai distractivă.

Vă vedem mereu cu copilul dumneavoastră. Se poate interpreta că sunteți închisă unei relații?

Se poate fără dragoste? Chiar dacă pentru scurt timp, se pare că m-a prins boala „pierderii talentului de a mă îndrăgosti„ (Râde). Ce spune Erich Fromm? „Ne procupă mai mult altele decât dragostea, de aceea nu ne putem îndrăgosti.„ Zic să lăsăm acest interviu la apogeu. (Râde).

Ce părere aveți despre dezvoltarea pe internet a sectorului serialelor? V-ar interesa să faceți parte din distribuția unui serial difuzat pe internet?

În zilele noastre, internetul e totul. Nu poți gândi contrariul. Este mai ușor accesul la informații. Timpul este folosit mai eficient. Mor după Facetime. A dispărut distanța. Toată lumea îți poate auzi vocea mai ușor datorită internetului. Ar însemna să fii orb să nu vezi importanța serialelor pe internet. Urmăresc serialele pe internet. Avem exemple bune. Sigur că îmi doresc foarte mult să fac parte dintr-un astfel de proiect.

Ce așteptări aveți de la noul an?

2017  a fost un an greu în care am renunțat la visurile noastre, de aceea îmi doresc ca anul nou să fie el în care visurile să ni se împlinească.

 Ați fost la detoxifiere și ați spus că nu ați slăbit. Presei îi place să facă știri cu dumneavoastră. Ce părere aveți despre faptul că tot timpul sunt știri despre cum v-ați îngrășat și ați slăbit? 

Oamenilor le plac clișeele. Pentru ei trebuie să fii bogat, dar nefericit, sărac, dar mândru, celebru, dar singur. Ei mor după așa ceva. Noi ne câștigăm banii pentru ca ei să ne critice. E absolut normal să se vorbească așa. Doar să nu găsească putere din kilogramele astea. De asta mi-e teamă cel mai mult. (Râde) Am o formulă în perioada asta și o voi dezvălui tuturor. Iată formula mea secretă: dimineața, după ce beau un pahar cu apă, beau un amestec de jumătate de lămâie, două linguri oțet de mere, jumătate de linguriță foarte mică de curcumă, praf de ghimbir și piper. Accelerează metabolismul și întărește sistemul imunitar. 

Știm că pictați foarte bine și creați genți. Vă afectează procesul de creație? Am auzit că obișnuiți să și colecționați picturi. Ce pictori preferați și care sunt criteriile de selecție?

Nu trebuie să gândim nimic de unul singur. Mă tot întreabă cei din jur ce sfaturi am pentru tineri. Trebuie să știe să asculte, să nu vorbească mult și să se focuseze pe munca lor. Păstrați vie curiozitatea voastră, săvă intereseze orice. Mergeți la epoziții, operă, teatru. Chiar dacă la început nu înțelegeți, continuați să mergeți. Urmăriți ce se întâmplă în lume. Priviți, urmăriți, observați. Mă interesează orice din artă, design,politică. Urmăresc și emisiunile difuzate ziua. Atenția, talentul și iubirea mea pentru pictură sunt speciale. Am o colecție mică. Iar ajung la partea de suflet. Sunt opere pe care sufletul meu le dorește și este fericit să le vadă oricând. De pildă, pereții mei sunt împodobiți cu opere semnate: Abidin Dino, Bedri Rahmi, Mehmet Güreli, Mehmet Güleryüz, Şeyda Cesur, Kezban Arca,  caricaturistul Ahmet Aykanat. Apoi, fotografiile alb negru Bennu Gerede și picturile mele. Cen-aș da pentru un tablou Fahrelnisa Zeid…

 Cu ce fel de experiență v-ați întors din Iran? Ce ne puteți spune despre cinematografia iraniană?

Oferta a venit din partea lor pentru că le place foarte mult cum joc și, iertată fie-mi lipsa de modestie, beneficiez de o largă recunoaștere. Mi-a plăcut scenariul, mi-a plăcut mult regizorul. Am vrut să fiu parte a acestei aventuri. Este foarte important, atât pentru mine cât și pentru ei, că sunt primul actor turc care filmează în Iran după revoluție. Au fost obținute din start toate avizele. Altfel, m-ar fi trimis imediat înapoi. Toată lumea era foarte mirată. Zile în șir s-a vorbit despre asta pe internet, la televiziune și în presă. Știți că îmi place mereu să surprind. (râde) Am fost primită cu o iubire minunată acolo. Oamenii veneau la platouri și o vreme nu am putut ieși nicăieri. Isfahan e un loc minunat. Sunt foarte ospitalieri.Platourile de filmare sunt la fel în toată lumea. (râde) Mare parte a filmului s-a filmat noaptea, de aceea începuseră să-mi iasă colții de vampir. Dar s-a terminat. În concluzie, ce bine că am fost și am filmat acolo.

nurgul2