Pentru prima oară în istoria de 44 ani a Premiilor Fluturele de Aur, aseară s-a acordat un premiu cu o semnificație aparte: „Premiul pentru cei care și-au creat propriul miracol„.

Dacă în anul 2008 exportul serialelor turcești ajungea la 10.000.000 dolari, 2016 a adus Turciei 350.000.000 dolari și un important aport în promovarea turismului.

Dacă acum cinci ani serialele turcești erau exportate în 50 de țări, acum se exportă în 140 de țări, cele mai puternice piețe de desfacere fiind Orientul Mijlociu, Balcani, Europa de Est, America de Sud, Asia Centrală.

Un miracol în acest sens a fost creat de producătorii, regizorii, actorii primelor seriale deschizătoare de drum spre inimile oamenilor din întreaga lume.

Au fost invitați pe scenă și premiați ca „eroi care și-au creat propriul miracol„:

Tuba Büyüküstün, Kenan İmirzalıoğlu, Songül Öden, Erkan Petekkaya, Cansu Dere, Engin Akyürek.

legendele

Cansu Dere: Este un motiv de mândrie ca , după ani și ani, cred că au trecut zece ani,să primești un astfel de premiu și să ajungi să te adresezi atâtor țări.

Songül Öden: Cred că ceea ce ne-a deschis porțile spre străinătate este modul nostru de a ne povesti viața.

Tuba Büyüküstün: Noi nu suntem doar cei de aici. Mai sunt cei care lipsesc azi. „Creatorii de miracole„ este o expresie foarte frumoasă. A fost o perioadă interesantă. Ne-am trezit în viața noastră cu ceva ce nici nu ne trecea prin gând. Eu vreau să le mulțumesc tuturor celor care au făcut ca noi să fim astăzi aici, cei cărora le cunoaștem sau nu numele și au creat acest miracol.

Kenan İmirzalıoğlu: Vă salut cu respect și iubire pe toți cei care ați considerat că merităm acest premiu. Îi dedic acest premiu celui care a făcut primul export de seriale cu 1 dolar pe episod, Osman Sınav.

Erkan Petekkaya: Mulțumesc familiei Kelebek, spectatorilor de aici, tuturor telespectatorilor din străinătate, familiei, soției, copilului meu. Ce bine că existați, iar noi existăm datorită vouă.

Engin Akyürek: Ce fericire că am putut contribui și sper să continuăm acest frumos drum.

Pe lângă cei care au fost prezenți la gală, au primit acest premiu și aplauzele celor din sală: Halit Ergenç, Bergüzar Korel, Kıvanç Tatlıtuğ şi Beren Saat. Aceștia au lipsit, dar trofeul va ajunge la fiecare dintre ei.

 

PS. Dacă serialele turcești sunt urmărite în peste 140 de țări, aceasta este explicația pentru care și blogul este urmărit din toate colțurile lumii.

Ce fericire!