INTERVIUL de AZI- KEREMCEM


Vă promiteam interviul apărut azi în cotidianul AKȘAM.

L-am tradus INTEGRAL.


IARTĂ, să devii LIBER

 

Ne-am întâlnit cu Keremcem, un nume iubit al ecranelor. Am vorbit atât despre cariera de actor, cât și despre muzică, dar nu am uitat să aflăm mesajul lui de Bayram. „Să fie un Bayram în care să uităm supărările.„

bandicam 2017-09-02 14-26-50-562

Vă ocupați cu muzica, dar nu ați studiat Conservatorul. De ce?

Începutul în muzică a venit odată cu prima chitară primită cadou de la părinți. Nici nu-mi dădeam seama că am voce frumoasă. Mi-am dat seama că place celor din jurul meu. Atunci am început să și compun. Nu știu de ce nu am gândit să studiez muzica. La început am vrut Arhitectură, apoi Drept, până la urmă am studiat „Relații Internaționale„. Se vede treaba că eram destul de indecis. Anii de la Universitatea Egee au fost foarte frumoși. Nu era un student preocupat de școală, ci de muzică. Oricum, după ce am absolvit, primul lucru a fost să înregistrez compozițiile și am venit la Istanbul pentru difuzare.

Sunteți un artist despre care se vorbește și din prisma compozițiilor sale. Ce primează, din punctul dumneavoastră de vedere, să compuneți sau să cântați?

Ambele îți oferă plăceri și satisfacții distincte. Cel mai frumos este totuși să cânți compoziția proprie.

Le dați colegilor de breaslă cmpozițiile?

Deoarece compun din ceea ce trăiesc, cântecele mele sunt cumva personale. Dar sentimentele sunt comune, uneori și modurile de viață pot fi comune. E un sentiment aparte să auzi compoziția ta din gura altuia. Ultima oară, când am auzit de la Gülay „Son Bi Kez/Pentru ultima oară„, am plâns. Atât.

Pe lângă cariera muzicală, sunteți unul dintre cei mai iubiți actori ai ecranelor. În condițiile pe care le trăim, nu este ușor să realizezi un astfel de grafic al succesului. Cui datorați succesul?

Este important să alegi proiectul potrivit. De la scenariu, la echipă, se completează. Succesul sau ratingul unui singur actor, nu poate duce la succesul serialului. Sinergia echipei, casa de producție cu care lucrezi, muzica serialului, foarte multe lucruri contribuie la succes. Cel mai important este scenariul și să-mi placă rolul. Dar regizorul este foarte important. Este precum căpitanul de vas. Pe vas se pot întâmpla și revolte, dar poți și lucra în pace sezoane în șir.

V-ați gândit că identitatea de actor a devansat-o pe cea de muzician?

Am gândit, dar nu-mi pasă. Omul de pe stradă stabilește identitatea profesională. Iar dacă el măștie mai mult ca actor decât cântăreț, nu-i problemă. Vă spun deschis că, atunci când am început muzica, nici nu m-am gândit la cariera de actor. A venit oferta pentru „Așk Oyunu„ (Jocul de-a dragostea) și am acceptat. Dar viața oriucm,  nu e suma opțiunilor noastre?

Ați avut îndoieli că v-ați descurca în actorie?

Evident. Era stresant să trec în fața camerelor fără studii în domeniu și fără experiență. Deoarece am început cu un proiect pe care l-am iubit, am dat mult pentru rolul meu. Încă îmi amintesc prima scenă. Am filmat-o într-un club de noapte. Împreună cu Gürgen Öz. La prima scenă, m-am întors cu spatele la cameră. Regizorul mi-a spus „Ai făcut singurul lucru pe care nu trebuie să-l faci niciodată: te-ai întors cu spatele la cameră.„ Nu am uitat niciodată.

Cum vedeți evoluția muzicii pop?

Vom înțelege abia peste 20 de ani cât de trainică este muzica de azi. Aleyna Tilki și Edisçok, din noua generație, sunt de succes. Dacă Aleyna va fi plămădită de mâini bune, sunt sigur că va avea o carieeră lungă și frumoasă. Îmi place muzica electronică. Am văzut că nume precum Mahmut Orhan deschid muzicii turce căi către lume.

Aleyna Tilki este foarte criticată totodată

Este bună critica. Este un semn că atragi atenția. Stabilește unde poți ajunge prin talent, cât poți face și pasiunea. Dacă există potențial, există speranță și dacă există speranță, probabilitatea de a reuși este mare.

BAYRAMUL ESTE TIMPUL IERTĂRILOR

Se spune că Bayramul este timpul când supărările se uită. Cea mai importantă particularitatea, aceata este! Supărarea înseamnă să te închizi pe tine însuți. Să rămâi supărat pe un om care ți-a atins viața, te seacă pe tine întâi. Iartă, să devii liber. Nu găsești timp? Amâni întruna? Uite, acum de Bayram, e timpul potrivit…

Ce înseamnă Bayramul pentru dumneavoastră? Aveți amintiri de Bayram?

Eu și sora mea, mai mare cu patru ani, ne-am născut în Muğla, localitatea Milas, într-un bloc cu 3 etaje. Cel mai sus stătea unchiul, la parter stăteam noi și la mijloc stăteau bunica și bunicul, Dumnezeu să-l ierte. O familie nu prea mare, ci obișnuită. Cea mai mare din familie fiind bunica

Gümüş (i se spune așa după numele de familie), vizitele se întâmplau în blocul nostru. Îmi amintesc că mereu am fost gazde de Bayram, nu vizitatori. Cu toate că nu era o casă foarte mare, avea o cameeră care era deschisă doar de Bayram și în zilele specială pentru oaspeți. Tot timpul se făceau ceai, plăcinte, chec. Se sărutau mâinile care miroseau a apă de colonie, tot timpul ne întrebam unii pe alții cum suntem, ce facem. Sărbătorile de Bayram ale copilăriei mele așa mi le amintesc..

TUBA KALÇIK

tuba.kalcik@aksam.com.tr


Despre această melodie vorbește:

Și textul în lb. română:

„Am încercat… Zilele nu trec…

Sunt în același an!

Și, mai rău, pe urmele unor vise,

Sunt cu chitara în mână, epuizat…

O dimineață de toamnă, înainte de ploaie, după despărțire…

Au trecut cincisprezece zile de la plecarea iubitei

și a iubiților greieri…

Sfârșitul dragostei: o mie și una de semne de întrebare

Poate că toate aceste răspunsuri sunt în noi…

Intră pentru ultima oară,

Închide, încuie toate ușile,

Nici măcar să nu existe probabilitatea să pleci!

Lasă pentru ultima oară

Să ne ardă trupurile de dragoste.

Iarna aceasta, frunzele să rămână pe ramuri!

În dimineața aceasta sunt în aripa unui pescăruș,

Lângă mine e chitara…

Versurile câtorva cântece sunt în mintea mea,

Câteva nici nu le voi scrie!

De fapt,ziua și noaptea sunt un cicliu neschimbat,

Nu e absolut nimic extraordinar!

Dragostea s-a terminat fix acum cincisprezece zile…

Sfârșitul dragostei: o mie și una de semne de întrebare,

Poate că toate răspunsurile sunt în noi…„

KEREMCEM

keremcem01.jpg

Tot el o cântă mai frumos!

Foto: Instagram

https://www.instagram.com/keremcem/

 

11 gânduri despre “INTERVIUL de AZI- KEREMCEM

 1. Lidia

  Am zis că a început să mi placa băiatul ăsta!!! Și așa mi e ciudă când văd toate frustratele că il critica…Dar critica denotă atenția.
  Bravo spun și eu.

  Apreciază

 2. Ilinca

  Suna bine Gulay, chiar emoționant acum când știm versurile. Tipa a cantat și in OHB parca.
  Ce gânduri alese !
  Mulțumim!

  Apreciază

 3. Alexa

  That’s our boy!

  Sa rămâi supărat pe un om care ți-a atins viața, te seacă pe tine întâi. Iartă, să devii liber. !!!
  Superb!

  Apreciază

 4. Mara

  De acord Anca. De fiecare dată când citesc despre el mi de adeverește faptul că nu m-am înșelat asupra lui.
  Nu e doar Keremcem care arată bine, la fel sunt și Burak, Ozcan, Kivanc, Baris, Dogulu..

  Bravo lui. Cu imaginea asta in Turcia va avea și proiecte, așa cum a avut si asta vară cu mult dorita Gizem.
  Consider că Iki Yalanci nu a fost un proiect slab și prost primit de turci, se vede din presa că nu. Nu am văzut articole sa il critice pentru că a fost slab l au scos din grila.
  Producător a declarat de la început că poate fi proiect de vara. Apariții în presă, emisiuni, foarte bine. E de bine. Succes!

  Apreciază

 5. Anca

  Ce bucurie să ți se confirme în fiecare zi prima impresie! Frumos! Mulțumesc pentru articole. Delicioasa cafeaua!!!

  Apreciază

 6. Violeta

  Inca o data demonstreaza cine e si cum e vazut de turci si de catre cei din mass media care nu iarta nimic. Iar ei au fost mereu pe urmele lui.
  As fi vrut sa zic ca transmite si mesaj celor care nu Il plac, dar doar cei din Romania ii vor intelege mesajul. Sau invatamintele. Ma bucur ca exista blogul si ca aflam cum sunt acesti actori. Ce principii de viata au.

  Apreciază

 7. Natașa

  Iartă să revii liber și

  Este bună critica. Este un semn că atragi atenția. Stabilește unde poți ajunge prin talent, cât poți face și pasiunea. Dacă există potențial, există speranță și dacă există speranță, probabilitatea de a reuși este mare.

  Ce principii de viață sănătoase are băiatul ăsta! Uite asta placem! De asta și pentru că iubește oamenii!!!! Și pentru că este iubit de presă, de turcii lui!

  Mulțumim pentru articol!

  Apreciază

 8. Emilia

  Am pielea găină. Omul asta vorbește așa frumos!!! Cum sa nu il adori că om???
  Mulțumim mult pentru articol. Chiar il văzusem azi.

  Duminică frumoasă!

  Apreciază

 9. Wow, a doua surpriză în această duminică pentru mine! Mulțumesc pentru interviu si cântecul tradus! Gulay îmi place de mult timp! A treia surpriză sper s-o văd live pe seară din Orlando! O duminică frumoasă! 💗

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.