Incotro?


Traim rapid, dar nu intens. Emitem judecati de valoare la orice pas. Atingem stratul superficial in orice si asteptam sa descoperim profunzime. Abia daca mai stim ce inseamna sa intinzi o mana dezinteresat. Vrem sa obtinem totul si sa dam nimic despre care avem impresia ca e Suficientul la grad de Maria Sa.

Nu mai privim in ochi pentru ca orice privire, a oricui, pare ca a cazut de mult in genunchi in fata arogantei de mahala. Traim intr-o supusenie colectiva tabloidizarea vietii noastre. Este mai comod sa te adaptezi superficialului decat sa construiesti calitate. Iti dai seama ca e trenul lor si te intrebi ce destinatie are. Te intrebi daca exista vreo sansa in a se perpetua valorile care sunt din ce in ce mai putin vizibile.

Te intrebi daca acest tren are dreptul sa-si faca statie pe peronul tau. Te intrebi daca in trenul lor mai e loc de respect, iubire, curatenie sufleteasca, mila. Te intrebi si te tot intrebi…iar din rafturile bibliotecii tale vine salvarea unei clipe, dar nu si a unei vieti, cand ti se reaminteste ce a spus Confucius candva :

„Nu cauta raspunsuri imposibile. Mai bine schimba intrebarile.”

3 gânduri despre “Incotro?

 1. Melania

  Frumos,profund si foarte adevărat dar foarte dificil de schimbat atâta timp cât nu se constientizeaza acest lucru.

  Apreciază

 2. alexx

  Articolul reflecta realitatea, din pacate, dar eu nu ma regasesc pentru ca ar insemna sa ma reneg, sa nu mai fiu eu insami si nu se poate, daca asta e mulajul, asta sunt . Vad ca si dvs , observ, dar am scara mea de valori, alegerile mele, trairile mele. Actionez individual , nu in virtutea inertiei, cu turma. Sau asa sper ca fac.
  Cred ca asa fost intotdeauna , indiferent de secol sau perioada istorica,multimii i s-au impus niste standarde, valori, reguli , adica i s-a trasat drumul . Numai ca acum prea s-au inversat valorile. Sa aveti o zi frumoasa !

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.