Sări la conţinut

Özcan Deniz- viață de film


S-a scris mult despre Özcan Deniz, dar, citind articolul de mai jos, îmi dau seama că a parcurs un drum foarte dificil până la stilul său de azi. 

Özcan Deniz, protagonistul serialului „Ziua în care mi-a fost scris destinul„, are o viață care poate fi oricând subiect de serial sau film.

Jurnalistul de prestigiu Can Dündar a scris despre acesta în cartea sa dedicată simbolurilor culturale ale anilor 2000 („’Yıldızlar’ /Stelele ).

Özcan Deniz s-a născut în anul 1972, la Ankara, într-un cartier sărac de periferie.

Chiar dacă s-a mutat din Ankara la Aydın, familia Deniz a locuit tot într-un cartier sărac și cu locuințe provizorii.

Actorul i-a declarat jurnalistului: „Familia mea era formată din opt persoane :4 fete, fratele meu, eu, mama și tata. Până la vârsta de cincisprezece ani, locuința noastră era demolată noaptea și ziua se construia din nou.„

Tatăl său nu muncea, familia nu avea bani. Încă din copilărie, Özcan a lucrat, alături de fratele lui, la o fabrică de pavaje. În fiecare dimineață, cei doi frați mergeau pe jos la fabrică un drum de o oră. Se întrebau reciproc: „Noi vom merge tot timpul pe drumul ăsta? Asta va fi viața noastră?

La vârsta de treisprezece ani, Özcan Deniz căuta o cale de evadare din acea viață. Interesul pentru muzică a venit din dorința de a scăpa de sărăcie.

Într-o zi, destul de rușinat că se afla în fața unei formații, a cântat la nunta unui prieten. Șeful formației i-a spus: „Vino în turneu cu noi, băiete!„. Răspunsul lui a fost „Nu-mi dă tata voie.„ Șeful formației i-a dat niște bani și i-a spus să vină mâine cu tatăl său. Privind bancnota din mâna lui, Özcan Deniz și-a dat seama că era salariul lui pe o lună: 50 de lire.

Deoarece furase cândva o bicicletă, tatăl lui a crezut că Özcan a furat acei bani și s-a supărat foarte tare pe el. Astfel, Özcan nu a mai putut să-i spună tatălui despre ofertă și s-a dus la șeful de formație și i-a spus că tatăl i-a dat voie. Özcan devine vedeta oraşului, dar tatăl lui nu știe că el urcă pe scenă. Într-o zi, s-a trezit cu tatăl său, în fața scenei, în timp ce cânta. Nu i-a spus nimic, doar și-a sărutat fiul.

Özcan își propune să iasă din sălile de nunți, să se afirme. Găsește un impresar care-l duce la Izmir în clubul de noapte Majestik. În prima noapte, poliția a dat buzna în club, iar el (în costum și cu papion) s-a refugiat în bucătărie la spălat vase. Apoi a plecat în Antalya. Actorul și prezentatorul TV Cenk Koray l-a ascultat din întâmplare și i-a spus: „Vino în Istanbul. Pune-ți vocea pe o casetă să te asculte lumea.„

Familia nu-i dă voie să plece la Istanbul. Nu avea bani. Îi promite fratelui că-i va lua BMW-ul mult visat. Fratele se lasă convins,îi dă niște bani și îl trimite cu autocarul la Istanbul. În 1989, Özcan Deniz vine pentru prima dată în Istanbul. În buzunar avea caseta pe care el o înregistrae.

Găsește un hotel ieftin în Tepebaşı, apoi, zi de zi merge în Unkapı, bate din ușă în ușă, întreabă „Vreți să ascultați această casetă?„. Când banii de la fratele lui s-au terminat, merge în Laleli unde se angajează ca ucenic la o shaormerie. Găsește în buzunar cartea de vizită pe care i-a dat-o un bărbat la o nuntă de nemți. Îi spusese că el organizează turnee în Germania și că așteaptă să-l sune. L-a sunat, iar reacția omului a fost: „Unde ești? Te caut de luni în șir! Vor un solist pentru un turneu.„

Özcan îi spune : „Nu am bani să mă întorc la Aydın, dar să vin în Germania?! Am rămas în hotelul ăsta.„ Bărbatul îi trimite bani, dar nu poate să-i ia viză. În cele din urmă, abia în 1991 urcă în avionul de Germania. Pentru a obține permis de ședere în Germania, se însoară cu o turcoaică de acolo. În doi ani, Özcan Deniz devine cel mai vestit cântăreț turc din Germania.

În acea perioadă, impresarul vocilor tinere, Hilmi Topaloğlu, îl ascultă și se trezește din nou la Istanbul. Intră în studioul de înregistrări, dar urmează o perioadă de așteptare și Özcan nu a mai avut răbdare. S-a întors în Germania. După trei luni, într-o noapte, ajuns acasă, ascultă robotul telefonului. Hilmi Topaloğlu îl anunța că a scos caseta și mesajul era chiar paarte din înregistrarea cântecului lui. Özcan a plâns.

Notorietatea a venit odată cu muzica.

Prima lui grijă a fost să se țină de cuvânt față de fratele lui și i-a cumpărat un BMW. Apoi au venit rolurile din filme și seriale. Dar despre Özcan Deniz actorul, s-a vorbit odată cu rolul Seymen din serialul Asmalı Konak (Conacul dintre vii) în care a jucat alături de Nurgül Yeşilçay.

Prima lui dragoste a fost dansatoarea Dilara când el avea doar 15 ani. După ce a devenit cunoscut, el a vorbit despre Dilara însă ea l-a folosit ca pe un instrument de publicitate. Özcan Deniz este dezamăgit.

Relația de dragoste dintre Özcan Deniz și Fahriye Evcen a fost un val de certuri și împăcări, dar a durat patru ani. Apoi a avut o relație cu actrița Ece Uslu, dar s-au despărțit repede. Cea mai recentă relație a fost cu Buse Narcı care era cu douăzeci și unu de ani mai mică. S-au despărțit.

 

oz1oz2oz3oz4oz5oz6oz7oz8oz9

Sursa: POSTA (18 octombrie 2015)

 

o5.png

 

Sunt de părere că Özcan Deniz este o lecție de viață, perseverență și stil.

„Succesul are un singur secret: a nu sta în loc și a fi mereu și mereu nou.„

bandicam-2016-12-20-15-50-26-333

„Mă pot plimba prin toată lumea doar mergând pe jos. „

bandicam-2016-12-20-15-52-03-081

„Ferestrele nu sunt doar pentru a intra lumină prin ele, ci pentru a observa drumul celor pe care îi aștepți!„

bandicam-2016-12-20-16-03-05-365

 

 

 

 

 

 

24 de comentarii »

 1. Extraordinar actor.Il admir, il iubesc.Mi-am pus multe poze cu el pe telefon.Doamne, ce roluri frumoase , ce bine joaca.Mi-as dori sa-l vad macar odata.Am vazut multe seriale si cateva filme cu el . Il divinizez.

  Apreciază

 2. Foarte frumos,interesant destin; a meritat tot efortul,obstacolele,dezamagirile.Acum culege roadele atator ani de sacrificiu si perseverenta.Felicitari!!!!

  Apreciază

 3. Bravo Oscan Denis::;;un barbat cu ambitie’:;a pornit de mic copil sa cistige bani::un actor deosebit in special in serialul. Ziua in care mi sa scris destinul’::;nu am pierdut nici un serial

  Apreciază

 4. Am vazut la cei de la kanal, ma mir ca scria si sura dar au scris putin.
  Impresionant. Asa om cu ambitii, mai rar. 🙏

  Apreciază

 5. M a impresionat mult. Om cu ambiții, bravo lui ca a ajuns aici.
  Și nu stiu cum sa o scriu altfel, dar nu a reușit că arată bine. Se pare că la maturitate a ajuns așa.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: