Afra Saraçoğlu, Birce Akalay, Burak Deniz, Cansel Elçin, Cemal Hunal, Deren Talu, Ege Kökenli, Engin Hepileri, Eren Ören, Hande Doğandemir,  Hande Subaşı, Hazal Türesan, İlhan Şen, İrem Helvacıoğlu, Keremcem, Nesrin Cavadzade, Özge Gürel, Özge Yağız, Özge Özder, Öznur Serçeler, Saadet Işıl Aksoy, Seda Bakan, Sinem Ünsal,Vildan Atasever, Yiğit Kirazcı sunt alături de Kırmızı Çocuklar Derneği (Asociația Copiilor Roșii- o asociație care promovează modelul familiei de plasament în Turcia, pentru a contribui la dezvoltarea socială a copiilor care cresc sub protecția statului), Revista ALEM și A46 care vor înființa în ziua de 23 Aprilie, când în Turcia se sărbătorește Ziua Copilului, Centrul de Sprijin „Kırmızı Çatı /Acoperișul Roșu„.

Pentru că „joaca vindecă„, Centrul „Kırmızı Çatı /Acoperișul Roșu„ din Kahramanmaraș îi va aduce laolaltă pe copiii din zona în care au avut loc cutremurele devastatoare.

Centrul „Kırmızı Çatı /Acoperișul Roșu„ va fi o structură prefabricată pe o suprafață de 225 m2 care va cuprinde: un spațiu comun de joacă de 125 m2, bibliotecă, dotări tehnologice, loc pentru oaspeți, bucătărie, opt camere distincte, Centrul va avea și un pedagog. De acest centru vor beneficia copiii și adolescenții cu vârste de până în 18 ani care trăiesc în tabăra de structuri prefabricate și cei care trăiesc la familii de plasament în zona afectată de cutremure.

Centrul „Kırmızı Çatı /Acoperișul Roșu„ va putea fi sprijinit voluntar, financiar, instituțional și în natură.

Scopul campaniei este acela de a aduna fondurile necesare pentru a asigura continuitatea sprijinului în acest centru.

Vedetele care sprijină inițiativa apar în filmulețele postate pe Instagram.

Manifestările de la „Acoperișul roșu„ înseamnă beneficii precum: reducerea stresului și a anxietății, încrederea în sine, senzația de fericire, a iubi și a fi iubit, a intercaționa, a exprima emoțiile.

Vedetele participante au postat fotografii pe conturile lor de socializare.

Keremcem a postat filmuleț care cuprinde cam aceleași cuvinte din filmulețele de pe conturile asociației și revistei ALEM.

„Centrul „Acoperișul Roșu„ înființat la Kahramanmaraș se întâlnește cu copiii din zona afectată de cutremur spunând „Joaca vindecă„

Cine va beneficia de Acoperișul Roșu?

De Acoperișul Roșu vor beneficia copiii și tinerii cu vârste între 0-18 ani care locuiesc în tabăra de structuri prefabricate și cei care locuiesc în zonă alături de familiile de plasament. Să redăm copiilor culorile! Eu sprijin Acoperișul Roșu. Ne ești și tu alături?„

Scopul centrului Acoperișul roșu este acela de a include în programul de sprijin și familiile copiilor de 0-18 ani și, datorită consilierilor profesioniști, să le reamintim importanța jocului și jucăriilor, pentru a se îndepărta de psihologia cutremurului.„

Centrul este organizat pe grupe de vârste și va organiza manifestări de creație, artă, educație, știință, tehnologie, sport și de familie.  

Centrul își propune ca, prin vizite periodice, să se asigure o comunicare permanentă cu copiii, să li se acorde sprijin.  

Reclame
Reclame
Reclame
Publicitate