UPDATE: Ministrul Sănătății Fahrettin Koca a anunțat că și-au pierdut viața 6 persoane în urma cutremurului din seara de 20 februarie. Sunt 294 de persoane rănite și 18 în stare gravă.

UPDATE: Ministrul de Interne Süleyman Soylu a anunțat că până acum 3 persoane și-au pierdut viața, iar 213 persoane au fost trimise la spitale.

Încă 2 cutremure au lovit sudul Turciei

Potrivit Președinției pentru managementul dezastrelor și situațiilor de urgență (AFAD), unul dintre cutremure a avut loc în jurul orei 20.04. ora locală (1704 GMT) în districtul Defne din Hatay, cu o magnitudine de 6,4, în timp ce celălalt a avut loc trei minute mai târziu, cu epicentrul în provincia Samandag din Hatay, cu o magnitudine de 5,8.

Primul cutremur a avut loc la o adâncime de 16,7 kilometri (10,4 mile), în timp ce al doilea a avut loc la o adâncime de 7 km (4,3 mile). Ambele au fost resimțite în zonele învecinate.

AFAD a emis avertismente prin care îndeamnă cetățenii să evite zonele de coastă ca măsură de precauție împotriva riscului unei creșteri a nivelului mării, care ar putea ajunge până la 50 de centimetri.

Vicepreședintele turc Fuat Oktay a cerut cetățenilor din regiune să stea departe de clădirile deteriorate, în timp ce autoritățile verifică zonele afectate.

Acesta a anunțat că sunt opt răniți.

Reclame
Publicitate