România este alături de Turcia

Autoritatea pentru gestionarea dezastrelor şi situaţiilor de urgenţă (AFAD) a anunțat bilanțul tragic al celor două cutremure devastatoare care au avut loc astăzi în Turcia, primul la ora locală 4,17 (3.17, ora României) cu magnitudinea 7.7 și epicentrul în districtul Pazarcık, iar al doilea la ora locală 13:24 (12:24 ora României) cu magnitudinea 7.6. și epicentrul la Elbistan: 1498 morți și 8533 de răniți.

S-au prăbușit 2834 de clădiri.

În zonele afectate acționează 9698 de persoane pentru căutare și salvare.

Li se alătură și echipa din România.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat că România trimite în Turcia o echipă de salvare RO-USAR formată din 60 de persoane şi 4 câini de căutare, precum şi trei aeronave, care vor transporta şapte tone de echipamente.

„Am oferit sprijinul prin Mecanismul de Protecţie Civilă Europeană, prin care s-a primit solicitarea din partea autorităţilor turce. Am fost acceptaţi. Am fost a doua echipă acceptată, după Olanda, pentru trimiterea de echipe de căutare, salvare. La acest moment, echipa noastră este formată din 60 de persoane, care includ: 52 de persoane din partea Unităţii de căutare-salvare a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă; personal medical – doi medici şi doi asistenţi de la SMURD Bucureşti: doi voluntari de la Clubul de câini utilitari, cu doi câini care au mai participat la misiuni, pe lângă cei doi câini care sunt trimişi şi de IGSU. Deci, vorbim de patru câini de căutare, din zonele de cutremur, antrenaţi în acest sens”, a spus Arafat, pe aeroportul Otopeni.

Excelența Sa Özgür Kıvanç Altan, ambasadorul Republicii Turcia la Bucureşti, a mulțumit României:

„Mulțumim, România! Nu vom uita niciodată ajutorul vostru prețios. Dumnezeu să ocrotească echipa care este pe drum spre Turcia! Apreciem eforturile lor și le dorim mult succes!„

Reclame
Reclame