Pandemia i-a anulat un turneu mondial, dar i-a adus rolul din „Totul pentru familia mea

Fadik Sevin Atasoy, actriță, scenaristă, regizoare de film și scriitoare, s-a născut, dintr-o familie de actori, în ziua de 1 octombrie 1975 la Ankara, dată când tatăl ei Salih Sönmez Atasoy avea reprezentația unei piese de teatru și a ales să se numească Fadik, prenumele personajului feminin din piesa respectivă și titlul piesei. Mama (Emel Göksu) și tatăl ei s-au despărțit când ea avea doar șapte ani.

A absolvit  Facultatea de Muzică și Artele Spectacolului la Universitatea Bilkent din Ankara și a finalizat studiile de Master la aceeași universitate.

În anul 2000 s-a angajat la Teatrul de Stat din Antalya.

A participat la workshop-uri de actorie și a avut colaborări în Anglia, Franța, Rusia și Bulgaria

Vorbește engleză, italiană, germană, franceză și bulgară.

Din anul 2000 a jucat în diverse seriale, filme și piese de teatru.

Fadik Sevin Atasoy a fost invitata actriței Ceyda Düvenci, gazda emisiunii Bambaşka Sohbetler/Altfel de conversații pe postul de televiziune NTV, unde a spus că a locuit 13 ani în America.

Şansa ei s-a numit Kenan Doğulu

A mers întâi cu tatăl ei la New York când acesta a primit oferta de a pune în scenă un musical turcesc pe Broadway și a înființat primul teatru turcesc oficial în SUA.

Tatăl s-a întors în Turcia, iar ea a mers la Los Angeles unde a câștigat o bursă la școala de actorie a celebrei Michelle Danner despre care spune că are un examen atipic deoarece nu ești întrebat la început cum te numești și ce ocupație ai. Abia după proba de actorie Michelle Danneri-a spus: „Tu cine ești? Rămâi pentru că îți dau bursa.„

Dar nu avea unde să locuiască, nu avea mașină și voia să renunțe.

Tocmai când gândea că se va întoarce în Turcia, artistul și compozitorul Kenan Doğulu (soțul actriței Beren Saat) a ajutat-o și de atunci ea spune tuturor că a studiat în SUA cu bursă Kenan Doğulu. I-a spus: „Mătușa mea locuiește în casa noastră, mergi să te adopte și pe tine.„ A mers, mătușa și verii artistului i-au dat camera de oaspeți și a locuit acolo până a terminat cursurile de actorie. Avea niște bani puși de-o parte, nu a acceptat ajutorul material al nimănui, iar vara a venit în Turcia, a avut rol într-un film și așa a avut bani de cheltuială în SUA.

A câștigat în SUA premiul pentru cea mai bună actriță într-un film și astfel a dobândit statutul de talent special și a avut permis de ședere și de muncă.

A înființat RedCase Entertainment și a pus în scenă musicalul MUSE 90401 (fiind scriitoare, traducătoare și actriță), cu care a avut turneu în mai multe țări ale lumii, prilej cu care un scriitor australian o nume Meryl Streep a Turciei.

În 2020 se afla într-un turneu în Turcia și pandemia de covid a dat planurile peste cap tocmai când trebuia să înceapă un turneu mondial.

Spre sfârșitul anului a venit oferta pentru rolul Şengül Aslan în serialul KARDEȘLERIM (difuzat la Kanal D România ca „Totul pentru familia mea„.

Era un moment când pandemia a închis totul, nu putea merge în turneu și trebuia să ia o decizie.

Ca la orice decizie importantă, actrița i-a cerut un semn tatălui ei (pe care l-a pierdut în decembrie 2011, dar a păstrat înăuntrul ei un dialog cu tatăl ei).  I-a spus: „Tăticule, există așa ceva…Dă-mi un semn…„

Ziua când a acceptat rolul era ziua când era comemorat tatăl ei, se afla la filmări și era tristă că nu a putut vorbi cu cineva să-i citească din Coran. Chiar în acea zi se filma o scenă în care o femeie citea din Coran. Aceasta s-a oprit de câteva ori și filmările au fost reluate. În cele din urmă, femeia a spus că „cineva dintre cei plecați vrea rugăciuni„. Actrița a considerat că acela e semnul de la tatăl ei. Și-a sunat impresara și i-a spus că acceptă cu inima împăcată și simte că va fi bine și va fi un proiect de lungă durată.

A avut dreptate pentru că se află la al treilea sezon, se bucură de foarte mare succes și a fost vândut în foarte multe țări.

A promis de la început că va rămâne în distribuția serialului până la sfârșit, de aceea reprezentațiile musicalului au loc vara, atunci când serialul este în vacanță.

Reclame
Reclame
Reclame
Publicitate