Özcan Deniz s-a născut în anul 1972, la Ankara, într-un cartier sărac de periferie.

Chiar dacă s-a mutat din Ankara la Aydın, familia Deniz a locuit tot într-un cartier sărac și cu locuințe provizorii.

Încă din copilărie, Özcan a lucrat, alături de fratele lui, la o fabrică de pavaje. În fiecare dimineață, cei doi frați mergeau pe jos la fabrică un drum de o oră. Se întrebau reciproc: „Noi vom merge tot timpul pe drumul ăsta? Asta va fi viața noastră?

La vârsta de treisprezece ani, Özcan Deniz căuta o cale de evadare din acea viață. Interesul pentru muzică a venit din dorința de a scăpa de sărăcie.

Într-o zi, destul de rușinat că se afla în fața unei formații, a cântat la nunta unui prieten. Șeful formației i-a spus: „Vino în turneu cu noi, băiete!„. Răspunsul lui a fost „Nu-mi dă tata voie.„ Șeful formației i-a dat niște bani și i-a spus să vină a doua zi cu tatăl său. Privind bancnota din mâna lui, Özcan Deniz și-a dat seama că era salariul lui pe o lună: 50 de lire.

Deoarece furase cândva o bicicletă, tatăl lui a crezut că Özcan a furat acei bani și s-a supărat foarte tare pe el. Astfel, Özcan nu a mai putut să-i spună tatălui despre ofertă și s-a dus la șeful de formație și i-a spus că tatăl i-a dat voie. Özcan devine vedeta oraşului, dar tatăl lui nu știa că el urcă pe scenă. Într-o zi, s-a trezit cu tatăl său, în fața scenei, în timp ce cânta. Nu i-a spus nimic, doar și-a sărutat fiul.

*****

Özcan Deniz a ajuns la 30 de ani de carieră și anul acesta a sărbătorit prin muzică. Concerte, multe concerte.

Va reveni pe platourile de filmare anul viitor și primul proiect ar putea fi, conform jurnalistei Birsen Altuntaș, un film.

La cel mai recent concert a fost în sală o cântăreață reprezentantă a generației foarte tinere. A fost însoțită de tatăl ei. Este vorba despre Aleyna Tilki care a debutat la vârsta de 14 ani, la emisiunea-concurs de talente.

Özcan Deniz i-a adresat felicitări și i-a dat un sfat.

„S-a remarcat la o vârstă foarte fragedă. A spus că își va urma calea, a spus că este altfel și a cerut să o urmărim. Și, într-adevăr, felicitări. Cei care mă cunosc, îmi știu sinceritatea. Dacă ar fi să mă întrebați câte nume s-au lansat în lumea pop în ultimii 20 de ani, de fapt, nu doar în lumea pop, ci ca talent polivalent, tu ești unul dintre acele câteva nume, Aleyna Tilki. Ai un potențial mare,vrei ca lumea să te cunoască din plin, dar nu uita că trăiești într-o țară foarte obositoare, Am obosit cu toții. Nu lua această oboseală ca pe ceva negativ. Vrei să-ți spun ceva? Tot ce am făcut mai corect și mai frumos, a fost atunci când am făcut pentru că mi se spunea „Nu ești tu în stare să faci asta.„ sau „Cine ești tu să faci asta.„ Păstrează acest sfat în buzunar. Felicitări încă o dată.„ a spus actorul.

Reclame
Reclame
Reclame
Publicitate