KEREMCEM a fost invitatul lui Chef TÜREV ULUDAĞ la TV8, la emisiunea „Bir Yemek Olsan/De-ai fi un fel de mâncare„.

Este un format interesant în care invitatul emisiunii este prezentat/descris printr-un fel de mâncare.

T: Bine ai venit, Keremcem!

K:Salut! (în glumă) Astăzi, invitatul nostru este TÜREV ULUDAĞ! … Bine te-am găsit!

T: Ce mai faci?

K: Mulțumesc, bine, dar tu?

T: Și eu sunt bine, mulțumesc. Sunt mult mai bine pentru că te văd aici cu energia ta extraordinară și pozitivismul tău. Ne-ai înfrumusețat ziua. Bine că ai venit!

K: Tu ești motivul.

T: De asemenea. Cum mai ești? E totul pe calea cea bună?

K: E totul bine. Totul e încurcat. Multe s-au încurcat în țară și în lume. M-am încurcat și eu. Pe de o parte schimbarea casei, pe de altă parte agitația cu noul album. Pe de altă parte, câte se întâmplă? Se întâmplă totul cu mare rapiditate.

T: Ai dreptate. Și în toată aglomerarea asta, bine că ai venit și bine că mi-ai dat posibilitatea să gătesc felul tău de mâncare.

K: Dacă ar fi fost vorba despre altcineva, n-aș fi venit pentru că ieri m-am mutat. Ținuta asta am cules-o una de acolo, alta de acolo… (referindu-se la coletele cu bagaje!).

T: Știu. Înainte să vină îmi spune: „Nu-mi găsesc îmbrăcămintea! Cu ce să mă îmbrac?„ Dar, după părerea mea, arăți, ca întotdeauna, foarte bine.

K: Mulțumesc frumos.

T: Ești pregătit să deschid?

K: Sunt foarte curios. Este un format foarte frumos.

T: Am deschis!

Ingrediente: Pește Barbun 130 gr
Măsline verzi 20 gr
Ardei roșu 20 gr
Ardei galben 20 gr
Zeamă de lămâie 10 ml
Pătrunjel
Sare 4 gr
Ulei de măsline Komili 20 ml
Sfeclă 15 gr
Baby morcovi 10 gr
Ridiche roșie 15 gr
Microgermeni 5 buc

K: Wow! Se poate!

T: Să-l punem în fața ta.

K: Minunat. Trebuie să privesc întâi. Ce potrivire frumoasă de culori! Știi că asta este culoarea care-mi place cel mai mult?

T: Știu.

K: De unde?

T: Pentru că am făcut cercetări despre tine.

K: Eeee! Dar nu ai nimerit culoarea verde (cap de rață).

T: Desigur!

K: Este un tekir (la noi cunoscut sub denumirea barbun vărgat)..

T: Este un barbun.

K: Astea ce sunt? Să nu-mi spui că sunt bucăți de ciocolată.

T: Nu…

K: Roșcove…

T: Sfeclă…

K: Eeee…. Voi mirosi pentru început…

T: De acord.

K: Wow! Minunat. Povestește-mi un pic…

T: Ești curios de ce am gătit acest fel…

K: Aici, din ridichi, o inimă care arată partea mea sentimentală…

T: Exact… În fiecare săptămână, având un invitat, gândim întâi ce ar fi fost el dacă ar fi fost un fel de mâncare. Care este cea mai puternică particularitate a sa… Tu ai o sumedenie de particularități. Ești foarte pasional, plin de dragoste, dar, după părerea mea, după părerea noastră, cea mai prețioasă particularitate este creativitatea ta. Te hrănești din orice domeniu din viața ta și creezi. Te hrănești și din dragoste, de aceea trăiești plin de dragoste. Te hrănești și din muzică. Te hrănești și din pictură. Te hrănești din orice devine motiv de a crea. Spunând creativitate/ productivitate, gândul mă duce la cel mai important aliment care există de secole și secole: măslina.

K: Măslinele. Doar sunt din Regiunea Egee.

T: Dar noi am acționat invers și ne-am dus la Hatay. Am luat măslinele din Hatay. Pentru că în Hatay s-au găsit semințe de măslin care provin de acum 4300 de ani!

K: Da, așa este.

T: Noi ne-am dus pe urma acelor măsline. Motivul este că ai spus că tot ce faci faci cu strădanie și longeviv. De aceea am pornit la drum pentru a descoperi unde se află rădăcinile acestui aliment, unde își are originea, care e cel mai prețios punct al producerii acestui aliment? Am fost tocmai în Hatay și am luat măslinele. Creativitatea, productivitatea aceasta este punctul care stabilește limitele în viața ta. Ai limitele vieții tale în care trăiești foarte liber, dar nici nu prea vrei să ieși din aria ta de confort. E un punct care-ți place și acolo vrei să-ți continui viața. Ne-am propus să simbolizăm acest punct cu culoarea ta preferată, verdele capului de rață și am făcut din ulei de măsline un ulei verde, aromatic.

K: Sunt extrem de curios. Este o culoare minunată.

T: Vrei să guști? Vrei să guști din tine?!

K: Pot mânca așa cum vreau. Așa cum aș mânca acasă dacă mi s-ar da un astfel de fel de mâncare?

T: Sigur că poți mânca așa cum vrei. Te rog.

K: Vaaai, aici este un festival al măslinelor.

De unde ar trebui să încep? Pentru că știu, bucătarii trebuie întrebați în ce fel trebuie mâncat felul de mâncare.

T: La măsline am folosit un pic acid. Dacă ai începe cu un pic de acid, s-ar forma o aromă. Și apoi, dacă ai mânca peștele cu uleiul verde, ar fi mult mai plăcut.

K: Aici ce este?

T: Acolo sunt măsline. Am pregătit o salsa de măsline. Am adăugat și ardei colorați care reflectă personalitatea ta multicoloră. Ne-am străduit în sensul acesta.

K: Aș putea mânca de unul singur. Ce frumoasă potrivire.

T: La fiecare poveste a noastră, pornim într-o călătorie distinctă. Această călătorie m-a emoționat foarte mult. Să mergi în Hatay, să găsești semințele măslinelor de acum 4300 de ani, să iei măsline de acolo și să gătești un fel de mâncare cred că este o poveste foarte valoroasă. Și mă bucur cu atât mai mult cu cât aceasta se reflectă în povestea ta.

K: Și din prisma faptului că sunt foarte legat de trecut. Nu doar de trecutul meu, cât o călătorie în istorie, faptul că de acolo am devenit cine suntem azi, faptul că sunt legat atât de tare de vechii mei prieteni…

T: Ne place foarte mult vocea ta și ne-am bucura foarte mult dacă ne-ai cânta ceva dintre cântecele tale foarte frumoase…

Keremcem a cântat melodia care l-a consacrat în urmă cu mai mulți ani „Încotro să merg când nu ești lângă mine.„. Au și glumit pe seama faptului că ei doi nu pot cânta în duet melodia din pricina versurilor, dar au cântat-o iar Keremcem l-a lăudat pe Chef pentru vocea lui. 😊 S-au întrebat dacă ar putea colabora însă au ajuns la concluzia că Türev ar putea fi nu un cântăreț de muzică pop, ci rapper.

Chef TÜREV ULUDAĞ și-a exprimat satisfacția că a câștigat un bun prieten, bucuria că a avut prilejul să-i gătească.

Keremcem a spus că au râs foarte mult, iar gazda emisiunii a mărturisit că s-au comportat ca și când publicul telespectator ar fi prezent lângă ei deoarece, prin această emisiune, sunt oaspeți ân casele telespectatorilor.

Keremcem i-a mulțumit: „Îți mulțumesc pentru omul care ești, pentru că m-ai ascultat până la punctul vorbelor rostite de mine, pentru că ai gătit pentru mine un astfel de fel de mâncare și, chiar dacă ne cunoaștem de puțin timp, simt că vom realiza împreună lucruri foarte frumoase.

T: Îți mulțumesc foarte mult. Ce bine că ai venit!

Apoi și-au luat rămas bun de la publicul telespectator.

***** De la minutul 15, dialogul cu Keremcem.

PS. Nu am putut scurta dialogul. Ar fi fost ca și când aș renunța la anumite ingrediente ale felului de mâncare.

Reclame
Reclame
Reclame