Prima piesă de teatru, producție 100% a Centrului pentru Artele Spectacolului ZORLU, „Şehirde Kimse Yokken/Când orașul e pustiu„, are premiera în această seară.

Piesa este scrisă de Ahmet Sami Özbudak, unul dintre scriitorii contemporani ai Turciei, are la pupitrul de regizor pe Lerzan Pamir și pe Elçin Sangu în rolul principal.

Reclame

Cum se văd femeile, dragostea și singurătatea de pe scaunul unui frizer? Ce văd cei care stau pe acel scaun când se privesc în oglindă? „Când orașul e pustiu…” este o poveste care pe măsură ce se pun întrebări, naște noi întrebări. Răspunsurile sunt și familiare, dar și foarte străine.

Personajul principal al poveștii este Rukiye căreia îi dă viață Elçin Sangu.

Rukiye s-a desprins din peisajul rural anatolian și a venit la Istanbul. A evadat dintr-un haos teribil, încât pentru ea este o salvare adăpostirea într-o frizerie.

Nurullah, proprietarul frizeriei, devine pentru Rukiye un salvator sfânt iar între ei se leagă o prietenie unică. Nurullah, cel care ani de-a rândul nu a vorbit cu nimeni, se regăsește în Rukiye. Se alătură acestei prietenii Ali, excentricul cartierului, care visează să devină regizor.

Pe parcursul piesei, acest trio va aduce multe povești despre cele mai naturale și intense concepte ale vieții, cum ar fi relațiile, singurătatea, prietenia, dragostea, pasiunea, violența și ura.

Va fi o încercare de a găsi noi răspunsuri, prin experiențele acestui trio, la întrebările care au devenit aperitivul fiecărei producții artistice și al fiecărei reuniuni amicale, la teatru la muzică, de la literatură la artă contemporană, de la mesele cu raki la conversații în cafenea.

Toate aceste întrebări se nasc, cresc și se dezvoltă în acel renumit fotoliu de frizerie.

Distribuția este formată din: Elçin Sangu, Metin Coşkun, Elif Ürse, Kerem Arslanoğlu și Ersin Arıcı. (Sursa: playtusu.com)

Reclame
Reclame
Reclame