Producțiile Netflix au avut un aport de 583 de milioane de lire turcești (peste 52 de milioane dolari) la economia turcă, au asigurat peste 3300 locuri de muncă și au sporit interesul pentru cultura, și muzica turcă, dar și pentru cărțile autorilor turci.

Un studiu realizat pentru Netflix dezvăluie impactul producțiilor turcești asupra economiei, interesului pentru cultura turcă și industriilor creative din Turcia.

Studiul arată că impactul economic total al cheltuielilor Netflix pentru toate producțiile turcești, de la lansarea The Protector în 2018 și până azi, a depășit 583 de milioane de TL.

Cu peste 10 producții turcești lansate, Netflix a creat peste 1.700 de oportunități de angajare pentru actorii și echipele din aceste producții, oferind în același timp mai mult de câteva mii de zile de muncă pentru figuranți. Au fost asigurate peste 1.600 de locuri de muncă pentru distribuția și echipele producțiilor difuzate pe platformă, precum și cele în post-producție și care vor fi difuzate anul viitor. Aceasta arată că Netflix a creat locuri de muncă pentru peste 3.300 de oameni în ecosistemul creativ din Turcia din 2018 încoace.

Dintr-o perspectivă mai largă a impactului cultural, investiția Netflix în poveștile turcești aduce beneficii economiei creative a Turciei. Exemple în acest sens includ creșterea vânzărilor de cărți din care s-au inspirat seriale Netflix, creșterea numărului de vizitatori în locațiile în care sunt filmate producțiile și interesul intens pentru muzica artiștilor turci din serialele Netflix.

Studiul a fost realizat pentru Netflix de o firmă independentă de consultanță și a avut ca scop evaluarea impactului suplimentar al producțiilor sale din Turcia asupra propriilor cheltuieli.

Sursa: Ranini.tv

Reclame
Reclame
Reclame