Sirenă la Căile Ferate?


Elçin Sangu a fost invitata emisiunii lui İbrahim Selim ( İbrahim Selim İle „Bu Gece” /În această seară, cu İbrahim Selim) pe Youtube.

A fost un dialog dinamic, amuzant, sincer.

 • Cum ești? Totul e bine?
 • Bine. Atât cât se poate. Parcă e totul bine. Bine.
 • Putem spune că tu ești o prietenă care alege să-i fie bine.

În timp ce Selim voia să-i adreseze o întrebare, Elçin Sangu a vrut să întindă mâna pentru a ajunge la personajul ei favorit, Yoda din Războiul Stelelor, care se afla lângă realizator! A reușit să răstoarne un pahar cu apă, spre uimirea gazdei, a cerut o cârpă și a șters masa, iar Selim, amuzat foarte, i-a reproșat că aceasta ar fi trebuit să fie partea cea mai serioasă a emisiunii„ și i-a stricat-o, apoi au râs copios amândoi.

Elçin Sangu a recunoscut:

„Eu pot fi brand internațional în stângăcie, unii prieteni știu…„

și a mai spus că ea ar fi șters masa în liniște dacă nu era dată de gol de el și de public, iar el i-a spus că era imposibil să continue ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat pentru că pe ea o iubesc multe persoane, sunt vigilente și ea a vărsat apa inclusiv pe îmbrăcăminte. Replica ei a fost: „Oh, ce bine, m-am răcorit!„

A fost întrebată dacă i-a influențat cumva viața faptul că a crescut împreună cu bunica, mama, mătușa…

A răspuns că atunci când crești alături de multe femei, vrând nevrând, te implici în tot ce înseamnă ele, în grijile lor, pledezi pentru condiția femeii, și se întîmplă să gândești că ar putea exista o lume fără bărbați. Când conștientizezi că nu este așa, găsești imediat calea de mijloc și îți continui drumul.

A mai adăugat că au avut o viață fericită împreună, ca și când ar fi fost cinci surori, fiecare un altfel de caracter, s-au distrat, au crescut împreună, diferența de vârstă dintre ele nefiind exagerat de mari.

Când era copil, Elçin Sangu o întâmpina pe mama ei, atunci când venea de la muncă, jucând tot felul de personaje.  Zilnic era altcineva.

Într-o zi era un indian, pe care îl pregătea serios, își făcea costum, își punea mustăți, se vopsea pe față ca să aibă tenul ca al lor, iar când venea mama ei, deschidea ușa un indian dansând!

Pictură, dans, muzică și actorie. La toate acestea visa în copilărie. Dar cum a ajuns la operă?

A spus că a visat ea mai multe, dar nu a scris în prezentare. A mărturisit că visa să facă patinaj pe gheață sau să practice karate.

Cu privire la cum a ajuns la Facultatea de Operă, a spus că se împăcase cu ideea că nu va face ceva obișnuit și, ea fiind de origine cercheză și muzica cercheză având la bază cumva opera, mai toate solistele fiind absolvente de operă și probabil că este posibil ca acest gând să o fi condus la operă.

La insistența mamei, a urmat un curs de teatru la Izmir.

Întrebată dacă nu-și dorea să devină actriță din moment ce a trimis-o mama la curs de teatru, Elçin Sangu a povestit despre prima ei atitudine față de oportunitatea de a deveni actriță.

„Eram studentă la operă. Verișoara mea juca într-un rol secund într-un serial și tatăl nu îi dădea voie. Mi-a spus să o însoțesc că doar așa ar putea juca. M-am trezit acolo că voiau să mă convingă să devin actriță iar eu, care, vorba aceea, studiam opera, am avut o atitudine arogantă de „Eu, actorie?„.

„Am tot respins și totuși trebuia să fac ceva pentru că am crescut cu visurile copilăriei. Mama, săraca, se tot străduia și-mi tot spunea că trebuie să fac ceva pentru că se întâmpla în felul următor. După ce am absolvit opera, am stat degeaba doi ani de zile. Soțul mătușii vine și îmi spune: „Ți-am găsit de lucru la căile ferate„. M-am certat tare în acea zi și l-am întrebat: „Ce ocupație voi avea acolo? Voi fi sirenă? Că doar am terminat opera!. Nu puteam s-o scot la capăt cu lumea. Altcineva venea și îmi zicea „Îți deschis magazin. Tu te ocupi de el. Altcineva îmi găsea de lucru la Telekom. Clar că voiau să facă din mine un funcționar.

Mama, văzând că nu sunt înțeleasă, a decis să se implice și m-a trimis forțat la teatru. Ca amator. Mergeam să mă distrez. Cu prietenii, verii… Acolo, optica mea față de această profesie s-a schimbat…

(Va urma…)

Reclame
Reclame

9 gânduri despre „Sirenă la Căile Ferate?”

 1. Am o nelamurire ;anonimii astia doi sau trei (mai era unul la alt articol)se bat cap in cap.Care cui i-a furat identitatea.
  Scuzati-mi rautatea D-na Guler dar mi-a facut cu ochiul tastatura.

  Apreciază

 2. Ce ocolesc sa traduc? M-ati angajat cumva ca traducator si nu stiu, doamna/domnule Cineva? ! Am scris ca va exista urmarea articolului. Am si altceva de facut. De exemplu: sa ma ocup de jobul care-mi asigura existenta. Am facut vreo comparatie cu cineva in ce am scris? Sunteti culmea!

  Apreciat de 2 persoane

 3. Diferenta dintre Sangu Elvin si Atdyc Baras esre de cultura si educatie. El nu a reusit sa si termine scoala , a avandonat din primul an si a devenit SALVANAR ,cu comportamentul, atitudinea ,vulgarismul acestira. SANGU a studiat opera la Universitate, a studiat pianul. Cursurile de actorie au venit pe un fundanent , Nu există comparație. Si are dreptate in ce spune ,vad ca ocoliti sa traduceti, In Turcia cine plateste ………ci nu pateste ca actrita Sangu Elcin.

  Apreciază

 4. MULTUMIM PTR TRADUCERE–ASA AU AFLAT SI FANELE EI -cumnatele cum le zic eu unora ,care ii aduc jigniri lui baris –CA A URMAT ACELEASI CURSURI DE ACTORIE CA SI BARIS ARDUC –SI ACELE CURSURI I-A SCHIMBAT VIATA –ELCIN LE-A URMAT IN IZMIR––

  Apreciază

 5. Mulțumesc mult de tot, doamna Güler, mi-ați făcut o mare bucurie…
  Mi-e tare dragă, nu știu cum a reușit să mi se lipească de suflet mai mult decât oricare altă actriță.
  Este naturală, spontană și directă! Un pic stângace, dar tare simpatică!
  Da, așteptăm partea a doua, am văzut că sunt cam agitate spiritele!
  Încă o dată, mulțumiri din suflet!

  Apreciază

 6. Elçin e Elçin , la fel mereu,sincera și deschisă. Multumiri ptr traducere, și așteptăm cu nerăbdare și partea a 2a, unde se pare că a făcut o declarație care a pus pe jar „prietenii ” din presa, iar fanii iau sărit în apărare ca de obicei!

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.