Engin Akyürek a acordat un interviu publicației mediacat.com. Iată ce a declarat îndrăgitul actor.

În această viață în care toată lumea crede în ceva, dumneavoastră în ce credeți?

Credința este un subiect foarte profund și cuprinzător. Deși există e dimensiune privată a chestiunii, prefer să vorbesc despre partea vizibilă; cealaltă este legată de lumea mea spirituală, de lumea mea interioară … Da, cu toții credem în ceva în această viață … Cred că credința mea este ceea ce e cel mai vizibil și tangibil, curiozitatea mea copilărească și credința mea față de situații care mă hrănesc și care mă poartă în alte părți.

Ce exprimă actoria pentru dumneavoastră? Ce fel de responsabilitate simțiți că vă asumați cu această identitate și cu ce emoție asociați actoria?

Actoria, în forma sa cea mai simplă, începe cu empatie. De asemenea, cred că actorul este cineva care simte curiozitate față de lucruri care nu sunt în responsabilitatea sa.

Actoria este profesia mea în primul rând. Fiecare profesie are propriile provocări și domenii de responsabilitate. Simți un sentiment de responsabilitate față de tine, față de personajul pe care îl interpretezi, dar trebuie să simți cea mai mare responsabilitate față de proiectul în sine și de puterea poveștii.

Sunteți  un actor care a studiat istoria, scrie povești și chiar a publicat o carte de povești. Cum rezonează această călătorie interdisciplinară cu munca, profesia și activitățile desfășurate?

Deși aceste discipline par diferite între ele, ele sunt discipline care se hrănesc reciproc și se ating. Știu că faptul că am studiat istoria a contribuit foarte mult la călătoria mea în actorie, de asemenea, știu că actoria și stabilirea relațiilor cu alte personaje și povești au contribuit și la condeiul meu. Chiar dacă profesional nu mă pot ocupa de istorie, aș vrea ca actoria și preocuparea de a scrie să existe mereu în viața mea.

Reclame
Reclame
Reclame