Jurnalistul Sina Koloğlu, de la Milliyet, a stat de vorbă cu Emre Konuk, pe care îl numește „unul dintre cei mai importanți producători și regizori ai serialelor istorice otomane.

A aflat de la acesta că platourile au fost înnoite, actorii continuă antrenamentele de echitație și cele de acțiune, iar scenariul este în pregătire. Sunt pregătiți să înceapă filmările iar din punct de vedere calendaristic, se dorește ca într-o săptămână să înceapă filmările. Speră ca la finalul lunii septembrie sau începutul lunii octombrie, Alp Aslan să aibă loc întâlnirea cu publicul telespectator.

Emre Konuk mai este de părere că Turcia a conștientizat în ultimii 20 de ani că și cinematografia este o industrie și totuși se situează între primele trei țări în lume. Chiar dacă din punct de vedere cantitativ nu sunt superiori, crede că s-a dovedit superioritatea calitativă. Emre Konuk susține că, din punct de vedere al scenariului, sunt de mare succes, dar dacă ar fi să facă o comparație cu omologii lor din străinătate, le-a lipsit spectacolul vizual, dar aceasta se completează deja. Spune că trebuie să avanseze în privința filmărilor, iar scenariile trebuie să scape de „narațiunea didactică„, fiind cumva legat de cum și de unde privești istoria.

Recunoaște că realizarea unor astfel de proiecte este dificilă și cu costuri mari.

Presupun că scenariile care scapă de „narațiunea didactică” este un pic „legată de cum și de unde privești istoria. La urma urmei, realizarea acestor lucrări este atât dificilă, cât și costuri mari.

A mai spus că, pe măsură ce vor acumula experiență și putere financiară, vor avansa, iar, în scurt timp, Turcia ar putea domina piața mondială a acestor producții, schițând astfel un tablou foarte ambițios.

*****

În altă ordine de idei, presa turcă susține că Sarp Levendoğlu ar putea fi rivalul lui Alp Arslan în serialul care va începe în luna septembrie la TRT1.

Rival în sensul că va interpreta rolul împăratului bizantin Roman Diogenes.

Roman Diogenes, cel pe care Alp Aslan l-a înfrânt la Manzikert.

Wikipedia spune că „s-a păstrat un document credibil privind conversația dintre musulmanul sunnit Alp Aslan, învingătorul de la Manzikert și Roman Diogenes. Alp Aslan îl întreabă pe mândrul roman adus în fața lui: Ce-ai fi făcut tu, dacă aș fi fost adus înaintea ta ca prizonier? Romanos Diogenes îi răspunde cuvenit, adică sfidator, turcului: Probabil că te-aș fi omorât imediat, ori te-aș fi dus la Constantinopol, unde trupul tău ar fi fost târât pe străzile orașului. Alp Aslan decide altfel: Pedeapsa pe care ți-o dau eu este mult mai grea. Te iert și te las liber.„

https://ro.wikipedia.org/wiki/Roman_Diogenes

Rolul împărătesei Eudochia, cea care l-a ales ca soț și l-a adus pe tron pe Roman Diogenes, va fi interpretat de Gizem Keraca.

Reclame
Reclame
Reclame