Geçmiş Olsun Türkiye


Cuvintele sunt foarte greu de găsit pentru a descrie situația din Turcia. O situație de coșmar.

În perioada 28 iulie- 1 august 2021, s-au declanșat 112 incendii în pădurile Turciei și, conform comunicatului Ministerului Agriculturii și Pădurilor, 107 sunt sub control. În cazul celorlalte 5 incendii, echipele acționează neîncetat pentru a reuși stingerea incendiilor: două în provincia Antalya, la Manavgat și Gündoğmuş, trei în provincia Muğla, la Marmaris, Köyceğiz şi Milas.

Potrivit comunicatelor oficiale, a fost necesară intervenția medicală pentru 701 de cetățeni.

Au fost șapte pierderi de viați omenești (cinci în Manavgat și una în Marmaris).

320 de bovine, 3.000 de ovine, 4.000 de păsări de curte și 360 de stupi de albine sunt pierderile din sate. 650 de decari de sere de banane, 120 de sere de legume, 15 mii de decari de măsline, culturi de dafin, roșcove și citrice au fost grav avariate.

16 cartiere au fost avariate, unele dintre acestea au fost evacuate.

Au acționat în zonele calamitate: 4000 de persoane, 6 avioane, 45 elicopetere, 1 elicopter fără pilot uman, 31 de ambulanțe, 117 mașini de pompieri, echipamente pentru stingerea incendiilor.

Ca de fiecare dată în momentele grele, asociațiile și fundațiile sunt locurile în care cetățenii se unesc pentru a-i sprijini pe cei care au mare nevoie de ajutor.

Se fac apeluri pentru ca oamenii să lase la poartă vase cu apă și mâncare pentru vietățile care fug din pădure pentru a-și salva viața.

Se fac donații pentru ca Turcia să respire din nou. Donații prin intermediul Fundației TEMA pentru a începe reîmpăduririle.

Multe donații s-au făcut din partea fanilor, în numele actorilor/artiștilor favoriți. Fiecare a donat cât a putut: pentru trei puieți, cinci puieți, zece puieți.

Actorii/artiștii sunt foarte activi în social media și transmit informații utile și apelurile pentru ajutor.

Cei care au avut programate concerte și lansări de albume în această perioadă, donează din încasările lor sume importante.

Sunt convinsă că există și multe donații care se fac în tăcere, discreție, fără a anunța în social media.

Dumnezeu să ajute poporul turc în aceste zile cumplite.

8 gânduri despre „Geçmiş Olsun Türkiye”

 1. Dumnezeu sa ajute poporul turc in aceste zile teribile ! Cuvintele sunt greu de gasit …ceea ce ochiul vede ,mintea nu poate cuprinde ! Sper ca orice interes politic meschin si ingust sa fie inlaturat pana la urma de ratiunea si iubirea pentru viata, natura, animale, ecosistem. O rugaciune in plus ajuta intotdeauna , dar si o mana de oameni uniti in plus , de-asemeni pot face minuni.Sper sa accepte ajutoarele trimise de orice tara, neconditionat ! Pierderea atator paduri si animalute este incomensurabila si foarte greu de recuperat in ani si ani de zile. Am fost luna trecuta in Alanya si chiar sunt impresionata de iubirea si respectul pe care poporul turc o are pentru natura si vegetatie ! durerea este cu atat mai mare ….Dumnezeu sa le dea rabdare, putere si cu iubire ,o ploaie !

  Apreciază

 2. Da Georgiana ai dreptate am citit de curand ca au refuzat ajutorul Israelului.
  Dar si refuzul ajutorului din afara face parte tot din politica.
  Din pacate asta este lumea în care trăim.

  Apreciază

 3. Ella, guvernul lui Erdogan neagă faptul că au nevoie de ajutor și acuză ca această campanie ar fi pornită din afara Turciei cu scopul de a discredita actuala conducere. Cam asta este atitudinea…
  Între timp, oamenii obișnuiți luptă cum pot cu incendiile. Este incredibil ce se întâmplă acum în Turcia! Dar, deviem către politică și nu este locul pentru asta!

  Apreciază

 4. Azi pe instagram mai mulți actori turci au lansat un apel de ajutor pentru Turcia. Se pare ca situatia este gravă ,sunt 112 incendii in mai multe regiuni.iar Turcia nu are destule avioane utilate in acest scop.
  Cu toate că multe țări nu sunt de acord cu politica lui Erdogan este momentul să lăsăm la o parte tot si cei care pot sa dea o mana de ajutor . Acolo mor oameni ,animale se distruge ecosistemul. Noi suntem mici dar sper ca mai marii lumii sa audă.
  Pana la urma Terra este a tuturor și nu trebuie sa fim nepasatori este viitorul copiilor.
  Sa le dea Domnul putere sa treaca peste acest hop.

  Apreciază

 5. Imagini din infern!
  Din ce am mai citit, se pare că autoritățile nu gestionează foarte bine această situație, nu sunt avioane adaptate pentru stingerea incendiilor. Ajutorul extern cred că este mai mult decât necesar, mai ales că aria de răspândire a incendiilor crește.
  Gândurile și rugăciunile noastre se îndreaptă către cei care suferă, care au pierdut persoane dragi, cei care au pierdut agoniseala de o viață!
  Geçmiş olsun, Türkiye!

  Apreciat de 1 persoană

 6. Imagini apocaliptice…Si pe mine ma doare sufletul pentru toate pierderile suferite.
  O rugăciune ajută întotdeauna.Dumnezeu sa le dea putere!🙏
  Gecmis olsun Turkiye!

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.