Cuvintele sunt foarte greu de găsit pentru a descrie situația din Turcia. O situație de coșmar.

În perioada 28 iulie- 1 august 2021, s-au declanșat 112 incendii în pădurile Turciei și, conform comunicatului Ministerului Agriculturii și Pădurilor, 107 sunt sub control. În cazul celorlalte 5 incendii, echipele acționează neîncetat pentru a reuși stingerea incendiilor: două în provincia Antalya, la Manavgat și Gündoğmuş, trei în provincia Muğla, la Marmaris, Köyceğiz şi Milas.

Potrivit comunicatelor oficiale, a fost necesară intervenția medicală pentru 701 de cetățeni.

Au fost șapte pierderi de viați omenești (cinci în Manavgat și una în Marmaris).

320 de bovine, 3.000 de ovine, 4.000 de păsări de curte și 360 de stupi de albine sunt pierderile din sate. 650 de decari de sere de banane, 120 de sere de legume, 15 mii de decari de măsline, culturi de dafin, roșcove și citrice au fost grav avariate.

16 cartiere au fost avariate, unele dintre acestea au fost evacuate.

Au acționat în zonele calamitate: 4000 de persoane, 6 avioane, 45 elicopetere, 1 elicopter fără pilot uman, 31 de ambulanțe, 117 mașini de pompieri, echipamente pentru stingerea incendiilor.

Ca de fiecare dată în momentele grele, asociațiile și fundațiile sunt locurile în care cetățenii se unesc pentru a-i sprijini pe cei care au mare nevoie de ajutor.

Se fac apeluri pentru ca oamenii să lase la poartă vase cu apă și mâncare pentru vietățile care fug din pădure pentru a-și salva viața.

Se fac donații pentru ca Turcia să respire din nou. Donații prin intermediul Fundației TEMA pentru a începe reîmpăduririle.

Multe donații s-au făcut din partea fanilor, în numele actorilor/artiștilor favoriți. Fiecare a donat cât a putut: pentru trei puieți, cinci puieți, zece puieți.

Actorii/artiștii sunt foarte activi în social media și transmit informații utile și apelurile pentru ajutor.

Cei care au avut programate concerte și lansări de albume în această perioadă, donează din încasările lor sume importante.

Sunt convinsă că există și multe donații care se fac în tăcere, discreție, fără a anunța în social media.

Dumnezeu să ajute poporul turc în aceste zile cumplite.