Burak Özçivit: „Legendele nu mor, doar își schimbă forma.„


Mete Gazoz a cucerit sâmbătă medalia de aur în proba individual masculină de tir cu arcul la Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde l-a învins cu 6-4 pe italianul Mauro Nespoli, după ce l-a eliminat în sferturile competiţiei pe americanul Brady Ellison, campionul mondial al acestui sport.

La JO 2016 de la Rio de Janeiro, acesta era cel mai tânăr membru al delegației turce și a promis că va munci mai mult și la Tokyo va obține medalia de aur.

S-a ținut de promisiune și a adus o mare bucurie poporului turc încercat în aceste zile de catastrofale incendii de păduri.  

Mete are 22 de ani și se antrenează de la vârsta de 3 ani. Pentru a ajunge la performanța de astăzi, Mete a făcut înot (pentru dezvoltarea umerilor) pînă la vârsta de opt ani, a jucat baschet (pentru suport în coordonare), 1 an de pictură (pentru a-și dezvolta vederea și atenția), 2 ani de pian (pentru coordonarea ochilor și mâinilor).

Tatăl sportivului, care a practicat același sport iar acum îl antrenează, spunea că Mete i-a dăruit anul acesta mamei sale, cu prilejul zilei de naștere, un colier special, cu un arcaș și inițialele MG, apunându-i: „Deocamdată îți dăruiesc acest medalion, dar îl voi înlocui cu medalia de aur cu care mă voi întoarce de la Tokyo.

L-a felicitat toată Turcia, iar el a mulțumit arătându-și îngrijorarea față de incendiile din ultimul timp.

„Oricât de mândru aș fi pentru succesul de la Tokyo, gândul meu este la pădurile noastre. Singura mea dorință este să se termine cât mai curând acest dezastru. Am pierdut suflete. Sufletul nostru arde. Le doresc să le fie mai ușor tuturor echipelor care se luptă cu incendiile.„

Producătorii consacrați ai serialelor istorice, i-au adresat, de asemenea, mulțumiri celui care a scris istorie pentru Turcia cucerind prima medalie olimpică de aur la sportul pe care îl numesc al străbunilor lor.

Emre Konuk (producătorul Uyanış Büyük Selçuklu) scria ieri: „Noi povestim, dar tu scrii epopeea! Mulțumiri infinite pentu valoarea pe care ai adăugat-o tirului cu arcul și pentru că ne-ai stropit cu apă rece sufletele care ne ard în aceste zile. Felicitări, frate, să ai un drum deschis!„

Burak Özçivit, cel care dă viață personajului principal din serialul KURULUȘ OSMAN, își exprimă aprecierea față de Mete făcând o paralelă cu o altă legendă, a actoriei turcești, Cüneyt Arkın.

„Legendele nu mor, doar își schimbă forma.„

Reclame
Reclame
Reclame

Un gând despre „Burak Özçivit: „Legendele nu mor, doar își schimbă forma.„”

  1. Felicitari pentru sportivul Mete Gazoz pentru medalia de aur obtinuta! Îi doresc mult succes in continuare in acest sport pe care il practica si sper ca incendiile care sunt in aceste zile in Turcia se va opri cat mai repede! Sanatate va doresc tuturor!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.