S-a inaugurat Muzeul Cinematografiei din Istanbul


După doi ani de rastaurare, cinematograful istoric ATLAS* s-a redeschis în Beyoğlu/İstanbul și, odată cu acesta, s-a inaugurat Muzeul Cinematografiei din Istanbul.

La inaugurare au participat Președintele Turciei Recep Tayyip Erdoğan și soția sa, ministrul culturii și turismului Mehmet Nuri Ersoy, dar și celebrul actor Jason Statham, regizorul și scenaristul Guy Ritchie, actorul Josh Harrnett, aceștia aflându-se în Turcia/Antalya pentru a filma „Five Eyes” (un film despre un agent care este recrutat de o alianță globală de informații pentru a depista și opri vânzarea unei tehnologii mortale de arme care amenință să perturbe ordinea mondială).

La inaugurare au participat și vedete autohtone din vechea și noua generație: Hülya Koçyiğit, Burak Özçivit, Orhan Gencebay, Sevim Emre, Oktay Kaynarca, Engin Altan Düzyatan, Buğra Gürsoy, Hatice Şendil, Mehmet Özdil, Ertuğrul Özkök, Merve Dizdar, Bülent İnan, Edis Hun, Ekin Koç,Rutkay Aziz.

*Cinematograful ATLAS este una dintre cele mai frumoase opere arhitecturale din Istanbul, construcție din 1870, în timpul domniei sultanului Abdulaziz. Din 1948 a fost în serviciul iubitorilor de cinema din Istanbul ca sală de cinema. Restaurarea a implicat și înnoirea scenei, a scaunelor, sistemului de sunet, foaierului.

De acum va funcționa aici un muzeu viu cu trecutul său istoric și infrastructura modernă. Toate premiile naționale și internaționale importante câștigate de cinematografia turcă vor fi expuse aici.

Cu siguranță, cinematograful ATLAS va fi locul unde vor avea loc importante gale, lansări de filme.

Reclame

Fotografii: site-ul oficial al Ministerului Culturii și Turismului din Turcia

Reclame
Reclame
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.