NETFLIX, o nouă cale de propulsare a actorilor turci în arena internațională


Pelin Diştaş , responsabila de conținut original Netflix Turcia, a acordat un interviu pentru Variety.

Activitatea Netflix Turcia se desfășoară momentan prin Olanda, dar se va deschide un birou în Turcia în a doua jumătate a acestui an, astfel ar fi mult mai bine atât pentru Netflix cât și pentru producătorii turci pentru că este greu să administrezi de la distanță 10 producții originale turcești.

A mai spus că existența fizică a NETFLIX în Turcia nu se va limita doar la conținut, ci va fi și despre cum să modeleze diversitatea de genuri, domenii și talente creative„ și a dat ca exemplu serialele „Sıcak Kafa/Cap încins” și „Kulüp/Clubul”

„Sıcak Kafa/Cap încins” are loc la Istanbul într-o perioadă în care o epidemie de nebunie care se răspândește din minte în minte prin limbaj și vorbire continuă să se răspândească.

„Kulüp/Clubul” este un serial dramă, inspirit din viața reală, despre cum o diversitate de caractere ajung într-un club de noapte și devin ca o familie în Istanbulul anilor 1950…

Reclame

„Pera Palas’ta Gece Yarısı/Miezul nopții la Pera Palace’ va începe filmările în curând și este aventura călătoriei în timp în cultura și istoria turcă.

Serialul FATMA este o alegorie despre cum cum e să reușești să trăiești ca femeie în Turcia și a descries-o ca pe „un pumn în stomac„.

În interviul pentru Variety, Diktaș precizează că este mândră de serialul acțiune-suspans cu Kıvanç Tatlıtuğ și Özge Özpirinçci. De asemenea, amintit despre o dramă de personaje sofisticate Uysallar/Docilii și serialul pregătit de Cem Yılmaz, Erşan Kuneri.

Diktaș a mai spus că serialele turcești sunt populare de ani de zile, dar NETFLIX prezintă poveștile pe alte căi. Diferența este data și de format, în ciuda serialelor cu episoade lungi de două ore și 35 de episoade, cât și din povestirea temei. Când se dă talentelor libertatea și măsura necesară, se obțin viziunea turcească autentică și povestirea excelentă.

În același interviu s-a menționat că 75% din cei care vizionează pe Netflix serialele originale și cu licență turcești și filmele turcești, sunt din afara Turciei.

Prima producție turcească pentru Netflix, The Protector, a fost urmărită, în primul sezon, în patru săptămâni, de peste 10 milioane abonați. Popularitatea de pe Netflix a serialelor va deschide o nouă cale, pentru talentele din Turcia, în arena internațională.

Diktaș a mai spus că vor implica în producții internaționale actorii turci și talentele din spatele camerelor. În curând vor veni știri interesante despre o evoluție inedită cu privire la televiziunea turcă.

Sursa: RANINI TV

http://www.ranini.tv/haber/43536/1/netflixin-turkiyedeki-orijinal-icerik-sorumlusu-pelin-distas-variet

Reclame

2 comentarii

  1. Ma bucura interesul Netflix-ului pentru serialele si filmele turcesti. Actorii, scenaristii, regizorii turci sunt foarte buni si au ce arata lumii. Sunt valori artistice redutabile. Le doresc audiente cat mai mari si multe succese, materializate in premii internationale de prestigiu.

    Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.