Există o realitate cunoscută: dimineața, la ora 10:00, de la actor, la scenarist, de la cel care lucrează la lumini, până la miile de angajați în sector, cu toți sunt cu ochii pe site-urile care publică audiențele. Și mai există foarte mulți telespectatori curioși să afle pe ce loc s-au clasat serialul preferat, emisiunea îndrăgită etc.

Cengiz Semercioğlu de la Hürriyet scria cândva că, în scurt timp, audiențele TV ar putea deveni secrete. Scria că cifrele vor ajunge, în continuare, de la postul tv, la producător, de la producător, la actor, dar nu vor mai fi accesibile tuturor.

Au trecut vreo doi ani de atunci, „secretarizarea„ s-a reușit parțial în sensul că nu se mai publică clasamente detaliate (cu rating și share pentru primele 100 de locuri).

Audiențele au fost azi un secret pentru toată lumea, inclusiv televiziuni, agenții de publicitate.

Culmea e că nici Kantar Media nu a avut întregul tablou al audiențelor!!!

Reclame

Un comunicat anunță că datele de ieri nu au venit din cauza unor probleme de rețea ale unuia dintre cei trei operatori GSM cu care se colaborează pentru transmiterea datelor de audiență de la dispozitivele Peoplemeter* ale populației la Kantar Media, între orele 02:00-06:00** nu s-au putut trimite aceste date.

Comitetul tehnic al TİAK*** și Kantar Media fac verificări și se va reveni cu explicații.

*Peoplemeter-ul este un aparat care înregistrează audiența

**Aparatul este amplasat lângă fiecare televizor funcţional din gospodărie şi stochează semnături audio (coduri audio digitale de tipul 010101) ale canalelor TV vizionate, la fiecare trei secunde. Semnăturile audio sunt stocate în memoria internă a PeopleMeterului. Pe parcusul nopţii, în mod automat,  între orele 02:00 şi 06:00…„

Citeste mai mult: adev.ro/pbbcdm

***TİAK (Televizyon İzleme Araştırmaları A.Ş), o societate de cercetare a audiențelor tv, este cea care plătește Kantar Medya pentru a fi măsurate audiențele. Fiecare televiziune este reprezentată, la nivelul acestei instituții, de directorul general al televiziunii respective. Audiențele primite de la Kantar Medya sunt raportate către posturile tv și celor care își fac publicitate.

Reclame