7. Koğuştaki Mucize/Miracolul din celula a șaptea nu a ajuns pe lista scurtă a filmelor eligibile pentru nominalizare la OSCAR


„Documentarul regizat de Alexander Nanau, se află pe lista scurtă a filmelor eligibile pentru o nominalizare la categoriile „cel mai bun lungmetraj documentar” şi „cel mai bun lungmetraj internaţional” ale premiilor Oscar 2021, a anunţat Academia americană de film. Producţia HBO Europe scrisă de Alexander Nanau şi Antoaneta Opriş, a avut premiera la Festivalul de Film de la Veneţia 2019, în afara competiţiei. Recent, între altele, a fost desemnat de National Society of Film Critics din SUA cel mai bun film într-o limbă străină, iar National Board of Review l-a inclus în top 5 al celor mai bune filme internaţionale. Este un documentar observaţional care spune povestea primului an de după incendiul din clubul bucureştean Colectiv, care a dus la moartea a 64 de oameni.” (Sursa- rfi.ro)

*****

Filmul “Miracle in Cell No. 7” (7. Koğuştaki Mucize/Miracolul din celula a șaptea) a fost propunerea Turciei  pentru Premiul Oscar pentru cel mai bun film străin.

Vizionat de 5.361.450  persoane la cinema și de întreaga lume pe NETFLIX, filmul regizat de Mehmet Ada Öztekin are în rolurile principale pe Aras Bulut İynemli și Nisa Sofiya Aksongur.

Din păcate, filmul nu a reușit să treacă selecția care i-ar fi oferit un loc pe lista scurtă care cuprinde 15 filme.

Nominalizările la premiile Oscar 2021 vor fi anunţate pe 15 martie, iar cea de-a 93-a gală de decernare a premiilor este programată să aibă loc pe 25 aprilie.

Reclame

Filmele finaliste sunt, conform RANINI, următoarele:

Bosnia Herțegovina, Quo Vadis, Aida?
Chile, The Mole Agent
Republica Cehă, Charlatan
Danemarca, Another Round
Franța, Two of Us
Guatemala, La Llorona
Hong Kong, Better Days
Iran, Sun Children
Coasta de Fildeș, Night of the Kings
Mexic, I’m No Longer Here
Norvegia, Hope
ROMÂNIA, Collective
Rusia, Dear Comrades!
Taiwan, A Sun
Tunisia, The Man Who Sold His Skin

Reclame

2 comentarii

  1. Despre filmul finalist la selecționare „Quo vadis,Aida?” (….nu se traduce, dar se subânțelege: „Încotro, Aida?…!!!) am citit prin știrile din presă că este coproducție bosniaco-română.

    Apreciază

  2. Propunerea Turciei nu a fost, din păcate, prea inspirată. Cu tot respectul pentru uriașul talent al lui Aras Bulut Iynemli, acea peliculă nu avea nicio șansă să câștige. Este cu atât mai regretabil dacă ne gândim că Turcia ar fi putut să propună la Oscar un excepțional film având scenariu original, lansat în 2020 : Biz Boyleyiz.
    Păcat!…

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.