Invitație la respect


Spre surprinderea mea, astăzi am descoperit un site în care am găsit multe articole copiate cuvânt cu cuvânt din blogul meu.

Numiți cum vreți reacția mea, chiar și frustrare, dar nu pot să nu atrag atenția posesorului acestui site- https://aromadeistanbul.wordpress.com.

Știu, nu sunt singura cunoscătoare a limbii turce. Puteți invoca această scuză.

Nu este valabilă pentru că eu nu traduc niciodată ca după un șablon, ci caut să dau o amprentă personală.

Prin urmare, atrag atenția public celor care dețin site-ul care fură articole.

A scrie un articol nu înseamnă a copia conținutul din altă parte, a schimba titlul și a adăuga uneori alte fotografii.

Înseamnă mai mult decât atât!

Nu luați articolul integral și precizați întotdeauna sursa.

Luați exemplu Kanal D care, ori de câte ori publică un articol de aici, precizează sursa.

Este o dovadă de respect pentru munca unui om și respect de sine.

Cer scuze cititorilor mei pentru cuvântul FURT, dar nu știu cum să numesc acest mod de a înșela niște cititori de bună credință.

Ba da, cred că știu. Încălcarea drepturilor de autor!

Recunoașteți articolele?

7 gânduri despre „Invitație la respect

Adăugă-le pe ale tale

 1. Trebuie sa boicotam acest site Aroma…de furt intelectual. Cei care va citesc cred ca sunt de acord cu mine ca Viata cu aroma de cafea este de inalta tinuta, original si singurul site serios care ne informeaza cu promptitudine si eleganta as zice, despre actorii turci si proiectele lor. Va sustin in continuare cu toata dragostea si sper ca cei care vor informatii de calitate vor citi acest site si nu site-urile unor plagiatori.

  Apreciat de 1 persoană

 2. Se zice ca ‘in dragoste si in razboi totul e permis’ Mi-am amintit de vorbele lui Omer din K.A.:ce fel de lume este asta ? Nu avem scrupule suntem nerusinati,totul e in regula. Nu exista nici un om corect pe lumea asta ? Se pare ca prea putini. Asta este lumea in care traim. Este mult mai usor sa furi decat sa creezi. Succes in continuare.Am vazut site-l nu merita .

  Apreciază

 3. Adevărat! Inițial am avut impresia că este o extensie a blogului dvs. Este o mare mizerie, un furt de informație. Din nefericire plagiatul a ajuns ceva normal în această țară. Urâte și mizerabile vremuri trăim!

  Apreciază

 4. Lipsa de ocupație nu poate justifica o activitate infracționala de acest fel. Dar de ce ne mira? Vorbim despre un plagiat grosolan…..învățat încă de pe băncile scolii ( copiatul ridicat la rang de arta) si culminând cu tezele de doctorat….
  Un om slab, lipsit de caracter care a urmat exemplul celor care au mânuit minciuna, falsul, înșelăciunea si hoția in dorința lor de căpătuiala. Rușine sa-i fie!

  Apreciază

 5. Posesorul acestui site nu cred că vorbește limba turcă, dar văd că româna o cunoaște, așa că ar fi frumos și de bun simț să-și ceară scuze și să nu mai repete pe viitor…Sau dacă nu, măcar să schimbe denumirea site-ului în aromadefurtintelectual.
  “Încălcarea proprietații intelectuale, a drepturilor de autor și a standardelor de integritate academică este blamabila și sancționabilă, chiar dacă s-a produs involuntar.”(sursa Wikipedia)

  Apreciat de 2 persoane

 6. Moralitatea si respectul devin istorie in curand, insa lipsa de ocupatie e usor de ghicit in unele cazuri. Si mai mult decat atat, este o infractiune!

  “Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 5 ani sau cu amenda de la 500.000 lei la 10 milioane lei fapta persoanei care isi insuseste, fara drept, calitatea de autor al unei opere sau fapta persoanei care aduce la cunostinta publica o opera sub un alt nume decat acela decis de autor, daca fapta nu constituie o infractiune mai grava”, prevede Art. 141 din Legea nr. 8/1996.
  Plagiatul este, conform dispozițiilor art. 4 alin. (1) lit. d) din Legea nr. 206/2004: ‘‘expunerea într-o operă scrisă sau o comunicare orală, inclusiv în format electronic, a unor texte, expresii, idei, demonstraţii, date, ipoteze, teorii, rezultate ori metode ştiinţifice extrase din opere scrise, inclusiv în format electronic, ale altor autori, fără a menţiona acest lucru şi fără a face trimitere la sursele originale (s.n.)’’
  Faptele de plagiat sunt reglementate ca abateri grave de la buna conduită
  – fapta constă în expunerea, în opera proprie, a unor ‘‘texte, expresii, idei, demonstraţii, date, ipoteze, teorii, rezultate ori metode ştiinţifice’’ preluate din operele altor autori
  – preluarea s-a făcut fără a indica sursa originală, respectiv fără a indica numele autorului, titlul operei din care s-a făcut preluarea, editura care a publicat opera, anul publicării, pagina de la care s-a făcut preluarea elementelor.

  Dna Guler, va recomand copywritely.com sau alte „ustensile” moderne cu ajutorul carora puteti vedea exact cand si unde se copiaza textele dvs.
  Daca unii isi imagineaza ca pot face orice (scrie, copia) ascunsi in spatele unei tastaturi, se insala amarnic…. pana si cei mai buni hackeri au fost prinsi, cat de greu poate sa fie cu cineva care nici macar nu are capacitatea de a-si scrie propriile texte pe site/pagina web/blog…

  Apreciat de 2 persoane

 7. Indiferent cine face asta, e rusinos! Copy-paste-ul si furatul muncii altuia au ajuns la mare moda! Daca tot intra des, o sa vada si parerile noastre, cel putin pe acesta, a mea. E si imoral si ilegal! E grea munca …

  Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: