Mi-a atras atenția un titlu din SABAH: „Keremcem, prințul continentului asiatic„.

Articolul este semnat de Ömer Karahan.

Jurnalistul scrie că atenția de care se bucură serialele turcești în străinătate reprezintă un aport economic semnificativ, dar și o misiune importantă în numele transferului cultural. „Serialele turcești sunt urmărite din Europa în Asia, din Rusia în China, din Coreea în America Latină, din Orientul Mijlociu până în micile și marile insule din oceane, în peste 100  de țări. Prin aceste producții, sunt făcute cunoscute în întreaga lume bogăția culturală și naturală, limba turcă și orașele Turciei. Actorii și actrițele din Turcia se adresează unor foarte mari mase de admiratori, de aceea brandurile internaționale preferă colaborarea cu aceștia. Este o situație foarte îmbucurătoare. Mai sunt și succesele și premiile internaționale. Astăzi aș vrea să vă relatez despre un premiu câștigat care, din cauza pandemiei, a trecut cumva neobservat.„ scrie jurnalistul.

În Indonezia , a patra cea mai populată țară a lumii, fiind și țara  a cărei populație  este formată 87% din musulmani, Keremcem se bucură de o mare faimă, mai cu seamă din anii când s-a difuzat ‘Kimse Bilmez’ la ATV. Considerată super star în Asia, cu peste 46 milioane de urmăritori pe Instagram, Ayu Tingting este fan Keremcem.

Keremcem și Ayu Tingting  au interpretat în duet melodia ‘Apalah Çinta’, primind prestigioase premii la Dangdut Award: „Cea mai bună melodie„ și „Cel mai bun duet„. *

De asemenea, Keremcem a primit și oferta de a juca într-un serial coproducție Indonezia-Turcia, dar, din cauza pandemiei, s-a suspendat.

Videoclipul melodiei ‘Apalah Cinta’ a fost zile în șir în fruntea trendurilor din Indonezia, Hong Kong, Malaezia, Taiwan.

*La festivitatea de premiere a fost prezentă doar Ayu Tingting, Keremcem filmând pentru serialul „Kimse bilmez„ de la ATV.

Și jurnalistul mai scrie:

„Marele succes al artiștilor noștri în străinătate ne glorifică. Bravo, ție, Keremcem, nu doar prințul cântecelor tale, ci și al continentului Asiatic.„

PS. O coincidență frumoasă: astăzi a avut loc, prin videoconferință, a XVII-a reuniune a miniștrilor de externe în cadrul dialogului de cooperare în Asia.

PS2. Și Milliyet a scris, la vremea respectivă, despre colaborarea turco-indoneziană.

Am scris și pe blog.

https://viatacuaromadecafea.com/2019/04/28/keremcem-duet-cu-starul-indonezian/