Într-o zi sub semnul dialogului de cooperare în Asia


Mi-a atras atenția un titlu din SABAH: „Keremcem, prințul continentului asiatic„.

Articolul este semnat de Ömer Karahan.

Jurnalistul scrie că atenția de care se bucură serialele turcești în străinătate reprezintă un aport economic semnificativ, dar și o misiune importantă în numele transferului cultural. „Serialele turcești sunt urmărite din Europa în Asia, din Rusia în China, din Coreea în America Latină, din Orientul Mijlociu până în micile și marile insule din oceane, în peste 100  de țări. Prin aceste producții, sunt făcute cunoscute în întreaga lume bogăția culturală și naturală, limba turcă și orașele Turciei. Actorii și actrițele din Turcia se adresează unor foarte mari mase de admiratori, de aceea brandurile internaționale preferă colaborarea cu aceștia. Este o situație foarte îmbucurătoare. Mai sunt și succesele și premiile internaționale. Astăzi aș vrea să vă relatez despre un premiu câștigat care, din cauza pandemiei, a trecut cumva neobservat.„ scrie jurnalistul.

În Indonezia , a patra cea mai populată țară a lumii, fiind și țara  a cărei populație  este formată 87% din musulmani, Keremcem se bucură de o mare faimă, mai cu seamă din anii când s-a difuzat ‘Kimse Bilmez’ la ATV. Considerată super star în Asia, cu peste 46 milioane de urmăritori pe Instagram, Ayu Tingting este fan Keremcem.

Keremcem și Ayu Tingting  au interpretat în duet melodia ‘Apalah Çinta’, primind prestigioase premii la Dangdut Award: „Cea mai bună melodie„ și „Cel mai bun duet„. *

De asemenea, Keremcem a primit și oferta de a juca într-un serial coproducție Indonezia-Turcia, dar, din cauza pandemiei, s-a suspendat.

Videoclipul melodiei ‘Apalah Cinta’ a fost zile în șir în fruntea trendurilor din Indonezia, Hong Kong, Malaezia, Taiwan.

*La festivitatea de premiere a fost prezentă doar Ayu Tingting, Keremcem filmând pentru serialul „Kimse bilmez„ de la ATV.

Și jurnalistul mai scrie:

„Marele succes al artiștilor noștri în străinătate ne glorifică. Bravo, ție, Keremcem, nu doar prințul cântecelor tale, ci și al continentului Asiatic.„

PS. O coincidență frumoasă: astăzi a avut loc, prin videoconferință, a XVII-a reuniune a miniștrilor de externe în cadrul dialogului de cooperare în Asia.

PS2. Și Milliyet a scris, la vremea respectivă, despre colaborarea turco-indoneziană.

Am scris și pe blog.

https://viatacuaromadecafea.com/2019/04/28/keremcem-duet-cu-starul-indonezian/

11 gânduri despre „Într-o zi sub semnul dialogului de cooperare în Asia

Adăugă-le pe ale tale

 1. „Sunt mândru de ceea ce ai făcut în ultimele zile.„ (Zeynep: Domnule Engin, să aud de la dumneavoastră așa ceva…) Iar el îi dă de înțeles că vorbește la telefon, deci nu-i spunea ei/

  Apreciază

 2. Ooo, capitanul cel mai carismatic pe care l au văzut în viata lor, adminele fan paginilor le a terminat „artisul lor de seama, numărul 1” 😅 Sunt rea dar atata ridicat in slavi. Dar el da like, ii place evident.
  Dar si eu vreau sa aflu. Când puteți.
  🤍🙏

  Apreciază

 3. Un articol frumos si parca dinata viata. Si e frumos datorita dvs care nu faceti doar o traducere. Mai adăugați si lucruri interesante.
  Chiar si jurnalistul are carente, premiul in 2019 nu in pandemie, iar serialul care i a adus faima e OHB nu Kimse bilmez. Kimse I a adus doar fani arabi. :))

  Mulțumim.

  O alta emisiune drăguță este asta de sâmbătă. Stiu ca e mult dar poate asa lucrurile unice spuse nu cele pe care le repeta. Imi place începutul cand strigă Istanbul. Desigur după nu mai înțeleg nimic

  https://m.youtube.com/watch?v=rsOQN_7A2bY

  Mulțumim

  Apreciază

 4. Sunt sigura ca articolul asta e mai frumos in Romana scris de dumneavoastră.
  Noi pe Keremcem asta il știm.
  Mulțumim ca ni-l aduceți aminte☺

  Apreciază

 5. Ce cafea aromata avem azi. Ambasador al Turciei in lume nu il facuse pe prințul Asiei. Ce frumos scrie presa după atatia ani de cand tot o citim si noi aici. De 6 ani daca am citit vreo barfa sau ceva urat. Numai cuvinte de lauda. Si el tot nu profita de acest feed-back al presei. Dar si dvs ce de cream puneti la cafeaua asta cu Keremcem!!!! Frumos.
  Dar observ ca jurnalistul a descoperit târziu premiul si a gresit si telenovela care l a făcut faimos. O HAYAT BENIM.
  MULȚUMIM

  Apreciază

 6. Nu ne dati traduceri kilometrice dar si cand scrieți de fabulos…o faceti de si uitam de prostiile lui. Ma uitam la cele 31 de milioane de vizualizări…

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: