Keremcem a acordat un interviu cotidianului SABAH.

De ce îi este teamă de faimă? Sau despre care faimă îi este teamă?

Iată!

Întrebat ce s-a schimbat în muzică și pe piața muzicală de la debutul său încoace, Keremcem a răspuns:
– Notele sunt aceleași, sentimentele sunt aceleași. Apa care curge se schimbă, dar are aceeași savoare. S-au schimbat doar mediile de difuzare și modalitățile de consum. Existența mea în muzică a început prin a pierde trei ani și jumătate la poarta unei case de discuri. Astăzi, cu eticheta mea, difuzez cântecele mele pe toate platformele digitale. Și ceea ce e frumos, orice tânăr talentat poate să facă acest lucru. Accesul la muzică este mult mai ușor, de asemenea să se ajungă cu muzica la mase. În această schimbare,, sunt de părere că au rămas greoaie casele de discuri. De aceea difuzez melodia pe toate platformele digitale cu eticheta firmei mele muzicale KCM.

Întrebat  cum l-a schimbat timpul  și ce a schimbat timpul în lumea sa spirituală, dacă anii au răspuns așteptărilor sale, acesta a răspuns:

-16 ani reprezintă o perioadă lungă pentru unii, scurtă pentru alții. Dar pot spune că au fost ani în care am trăit fiecare secundă și mi-au lăsat amintiri minunate. Mi se pare amuzant să fiu întrebat despre secretul succesului atât în muzică cât și în actorie pentru că definiția succesului nostru o dau telespectatorii și ascultătorii noștri. Ceea ce am înțeles în cei 16 ani petrecuți în fața publicului meu, este că sunt unul căruia îi este frică să fie faimos. Țin foarte mult la libertatea mea. Mi-a fost mereu frică de o faimă care să mă împiedice să mă hrănesc din ceea ce îmi asigură creativitatea, succesul. Slavă Domnului, n-a existat o melodie a mea care să nu placă sau un serial care să nu prindă. Când am simțit că faima mea crește și că trebuie să trec de la notorietate la a gestiona traiul la nivel de star, m-am autoexclus. Mâine, poimâine, dacă voi simți din nou, în urma succeselor mele, că trebuie să trăiesc precum un star, nu aș ezita să mă autoexclud din nou. Pentru a continua să produc, singura necesitate reală de care am nevoie sunt eu însumi.

Întrebat dacă gândește că a pierdut ceva în muzică din pricina actoriei, acesta a răspuns:
– Sigur că gândesc, dar fără să mă plâng, fără să dau vin ape mine sau actorie. Dacă ceva nu merge cum vrei, trebuie să intervii. Iar a intervene nu înseamnă a renunța la actorie, ci a produce mai multă muzică. Totul are un motiv. Poate aș fi creat mai multe melodii dacă nu era actoria, dar mă repetam și poate nu mi-ar fi fost atât de dor să compun și să cânt melodii. Astăzi, după toate cele făcute și trăite, simt emoția de la începuturile mele în muzică și am început să compun din nou muzică. ca atunci. Și asta datorită actoriei. Trebuie să iei viața așa cum vine.

Reclame

*****

Keremcem a mai spus că și-a petrecut copilăria în colecția tatălui de discuri și casete. A ascultat și Mozart, dar și Sezen Aksu, Ferdi Özbeğen, dar și The Temptations. Dar își amintește că cel mai mult și fără să se plictisească niciodată, a ascultat Demis Roussos și Julio Iglesias. Adora vocile lor de catifea.

 A mai spus râzând că în liceu avea un grup cu care asculta hard rock ve heavy metal, Slayer, Metallica, Sepultura, apoi, noroc cu ascensiunea grunge-ului, deoarece, de n-ar fi fost Nirvana, ar fi contiuat să dea din cap și s-ar fi declanșat mai devreme hernia cervicală.

A început să cânte la chitară în perioada când asculta hard rock.


A mărturisit că și-a lăsat părul mai lung pentru videoclip, aceasta fiind ideea prietenului regizor Burak Ertaş care i-ar fi spus: „Nu te-am văzut niciodată cu părul lung. Cred că îți va  sta frumos.„

Dacă tot e pandemie, a acceptat și îi pare bine pentru că s-a potrivit foarte mult cu feeling-ul clipului.

Și a mai spus râzând că s-a tuns imediat după ce a filmat videoclipul.

Reclame