Actrițele de succes Bergüzar Korel și Hatice Şendil au organizat, prin intermediul Instagram, o seară a speranței pentru micuțul Poyraz Ali, în vârstă de trei ani, diagnosticat cu AMS de tip 1 (forma cea mai gravă), pentru a strânge banii necesari în vederea procurării medicamentului de care acesta are nevoie pentru a rămâne în viață,

Zolgensma este cel mai scump medicament din lume, 2,1 milioane de dolari, medicament pentru terapie genică utilizat pentru tratarea atrofiei musculare spinale, o boală gravă a nervilor care cauzează atrofierea mușchilor și slăbiciune musculară.

Micuțului Poyraz Ali i-a rămas doar o lună în care mai poate folosi acest tratament. Dacă va depăși cu doar un kilogram greutatea pe care o are, totul va fi inutil. Există o limită de vârstă și o limită de greutate.

Actori și oameni de televiziune au dat curs invitației celor două gazde și au fost live, timp de șase ore, venind rând pe rând și făcând donații și apelând la fanii lor pentru a dona o sumă câtuși de mică pentru a salva viața lui Poyraz Ali.

Au fost prezenți: Halit Ergenç, Aslı Enver, Fahriye Evcen, Kerem Bursin, Hande Erçel, Demet Özdemir, Alina Boz, Pelin Karahan, Kaan Yıldırım, Merve Dizdar, , Miray Daner, Birce Akalay, Onur Büyüktopçu, Furkan Palalı, Boran Kuzum, omul de televiziune Acun Ilıcalı, Deniz Baysal, Çağlar Ertuğrul, Pelin Akil, Anıl Altan, Hande Soral, Onur Büyüktopçu, Nazan Kesal, Engin Hepileri, Hilal Altınbilek, Kaan Sekban, Gülnur Güneş, Banu Savcı şi alții.

Suma totală va fi anunțată luni.

Reclame

Reclame