În luna iulie se zvonea că NETFLIX se retrage din Turcia și răspunsul venea rapid:

„Rămânem dedicați profund membrilor noștri de pe Netflix din Turcia și comunității creative. Suntem mândri de colaborarea cu nume foarte talentate.

Suntem foarte emoționați pentru proiectele noastre aflate în stadiul de producție și pentru care în curând vor începe filmările și abia așteptăm să împărtășim aceste povești membrilor noștri din fiecare colț al lumii.„

Acum s-a ajuns la o nouă dimensiune a relației și NETFLIX va deschide sediu în Turcia unde are trei milioane de membri.

Reclame

Fondatorul și co-CEO-ul Netflix, Reed Hastings a declarat că Turcia este o țară foarte importantă pentru Netflix datorită culturii sale bogate și tradiției înrădăcinate de a spune povești. Tocmai de aceea este mândru că Netflix va deschide birou în fantasticul oraș Istanbul.

A mai spus că această decizie arată foarte clar legătura cu Turcia și va contribui la realizarea mai multor producții turcești care să fie urmărite cu plăcere în  lume.

*****

Reclame

În legătură cu decizia NETFLIX, Ministrul Culturii și Turismului din Turcia, Mehmet Nuri Ersoy, a declarat:

„În special în ultimii cincisprezece ani, pe lângă amploarea din punct de vedere economic, industria noastră de cinematografie și seriale TV a devenit unul dintre instrumentele importante de promovare și diplomație culturală. În acest sens, salut decizia unei companii globale precum Netflix de a deschide un birou în țara noastră. Faptul că serialele și filmele produse în Turcia sunt urmărite în 190 de țări, va duce la o mai mare vizibilitate pe arena internațională și va contribui la dezvoltarea turismului.„

*****

Mesajul de pe contul de Twitter al NETFLIX Turcia a fost:

„În Turcia nu spunem „casă, dulce casă„, ci „Pune ceaiul. Vin.„ și credem că este minunat.„